-43%

Vorige Nr 69 van 110 Volgende

Pakiet salontafel - Zieta - showroommodel (ex transport)

Artikelnr.: 0270006
€ 280,00 € 160,00 (inclusief btw)

 

De Pakiet collectie is een mooie stoere serie tafels en banken van het merk Zieta. De serie is ontstaan toen de makers van Zieta op zoek waren naar verpakkingen om hun werk in te verschepen. Gemaakt van mooie basic materialen: stalen verbindingselementen en berkenmultiplex. De meubels komen als bouwpakket, ze zijn onbehandeld. Je kunt ze naar wens zepen, in de olie zetten, lakken of een kleurtje geven.

De pakiet salontafel is 45 cm hoog en verkrijgbaar in 90 x 90 cm.

Mud in May is officiële dealer van al het werk van Zięta, je kunt al hun ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

Oskar Zięta    

Oskar Zięta is een Poolse architect. Hij studeerde aan de Zwitserse Eidgenössische Technische Hochschule in Zürich, en werkte daar vervolgens als onderzoeksassistent op het departement van CAAD (Computer Aided Architectural Design). Het maakproces is een belangrijk onderdeel van de ontwerpen van Zięta. De technieken die door Zięta worden gebruikt zijn ontstaan uit de samenwerking tussen specialisten op verschillende gebieden, zoals bionica, sociologie, architectuur en engineering. Futuristisch denken over een nieuw soort producten, bijvoorbeeld producten die licht genoeg zouden zijn om mee te gaan naar Mars, zijn onderdeel van het hun ontwerpproces. Daarnaast streeft het bureau ook naar een effectief en schoon productie proces en maakt daarvoor gebruik van diverse hulpmiddelen en nauwkeurige robots.

Zijn ontwerpen zijn aangekocht door verschillende musea waaronder Centre Pompidou in Parijs, de Pinakothek der Moderne in München, het Zürich Design Museum en het Baden State Museum in Karlsruhe. Hij noemt zijn houding ten opzichte van ontwerp Prozessdesign: dit is ook de naam van zijn twee studio's in Wrocław en in Zürich.

Oskar Zięta won diverse prijzen: de AUDI - Mentor-Prijs 2011, de Red Dot Award 2008, de DMY Award voor innovatie in het productieproces 2008, de YDMI 2008, de Duitse Design Council Prize 2009, de Forum Aid Awards 2009, Technology Award - Materialica 2000, en de MOET DESIGN Łódz 2011. Het Wire Magazine noemde zijn ontwerpen "meubels van de toekomst".

Merk / Designer
Zieta

Materiaal
berkenmultiplex, stalen verbindingsstukken

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss