Vorige Nr 6 van 14 Volgende

Japanse Rechthoekige Tas / Bag Square - Siwa

€ 34,00 (inclusief btw)

Japanse Papieren Rechthoekige Tas - SIWA

Deze prachtig elegante Japanse tas is gemaakt van Naoron, een speciaal papiersoort gemaakt van houtpulp en kunstvezels van textielresten. De techniek waarmee dit materiaal is gemaakt is een Japanse techniek genaamd Washi Suki en is al eeuwen oud. De toevoeging van de recyclebare kunststofvezel polyolefinen geeft het materiaal een zachte en flexibele structuur, maakt het duurzaam, waterbestendig en verrassend sterk. Soft Naoron stoot geen schadelijke stoffen uit bij verbranding.

De tas is opmerkelijk licht, praktisch, zorgvuldig afgewerkt en door de lichte kreukel in het papier naar ons idee echt prachtig. En wat opvalt: zeer sterk. Wij waren blij verrast toen we deze tassen voor het eerst zagen.

Ze maken ook pantoffels, allerlei andere (akten of reis)tassen en zelfs pasjeshouders van dit wonderlijke materiaal. Het papier is absoluut weerbestendig dus je kunt met deze tas gewoon in de regen naar buiten.

Hij is te krijgen in 5 verschillende kleuren: donkblauw, beige, grijs, donkerroze en zwart. Zie foto's.

Er zijn drie varianten van te krijgen in de volgende maten:

small: hoogte 27 cm, breedte 22 cm en diepte 12 cm
medium: hoogte 32 cm, breedte 32 cm en diepte 11,5 cm
large: (A4 grootte) hoogte 33,5 cm, breedte 25,5 cm en diepte 6 cm

De tassen wegen slechts 80 gram en zijn onderdeel van een serie producten van de Japanse papiermaker ONAO en de ontwerper Naoto Fukasawa. Klik voor een overzicht van hun producten hier.

 

Behandeling

  • Niet wassen.
  • Reinig met een goed uitgewrongen, vochtige doek.
  • Niet strijken.
  • Zorg ervoor dat het niet in contact komt met hete items.
  • Kleuren kunnen veranderen in het geval het (langere tijd) in contact komt met natte items.

 

SIWA

De Japanse papierproducent ONAO  - met een historie van meer dan 1000 jaar papierfabricatie -heeft in samenwerking met industrieel ontwerper Naoto Fukasawa de SIWA-serie gerealiseerd. Fukasawa ontdekte dat de speciale textuur van Naoron, een moeilijk te scheuren papier ontwikkeld door ONAO, bijzondere lijnen vertoonde wanneer hij het papier verfrommelde. Hij ontwierp een serie dagelijkse goederen waar dit mooi tot uitdrukking in komt. De naam SIWA is een omkering van de tekens in het woord “wasi”, een woord dat "kreukel" betekent in het Japans. Net als bij lederwaren zijn deze washi-producten liefdevol, individueel vervaardigd, volledig waterproof, sterk en licht en prachtig qua textuur.

 

Merk / Designer
Naoto Fukasawa / Siwa

gewicht
0,1

Afmetingen
small: h27 b22 d12 cm, medium: h32 cm b32 cm d11,5 cm, large: (A4) h33,5 cm b25,5 cm d6 cm

Materiaal
Naoron, een speciaal papiersoort bestaande uit een mix van houtpulp en kunststofvezels

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss