Nr 12 van 18

Rondo mirror 75 cm - Zieta

Artikelnr.: R75
€ 1.250,00 (inclusief btw)

Rondo Spiegel Small (75 cm) - Zieta

De Rondo van het poolse designmerk Zieta is een prachtig geblazen spiegel / object in de vorm van een enorme donut. Hij is zowel van gepolijst roestvrij staal als gekleurd te krijgen, in vier verschillende diameters: 75 cm, 95 cm, 120 cm of 150 cm. We hebben een grote INOX versie (gepolijst roestvrijstaal) in de winkel hangen die grote indruk maakt (120 cm).

Net als zijn Tafla spiegels / objecten lijken het een soort grote glanzende druppels kwik: wonderschone objecten met een grote sensuele uitstraling. Zodra je ze ophangt maken ze onderdeel uit van de architectuur en trekken op een prachtige manier het licht de ruimte in.

De Rondo hangt iets van de muur waardoor hij lijkt te zweven. Het maakproces is een belangrijk onderdeel van de ontwerpen van Zieta: de Rondo is gelast en onder hoge druk opgeblazen waardoor er een prachtige dikke ronde vorm ontstaat. Het is dezelfde techniek die hij gebruikt voor zijn krukken en kapstokken.

 

Voor een overzicht van alle wandspiegels van Oskar Zieta klik hier.

 

Let op: van de gradient en andere varianten zijn limited editions gemaakt. We houden het bij, maar het kan zijn dat sommige varianten niet meer verkrijgbaar zijn. Wil je weten welke er nog beschikbaar zijn?  Mail dan ons even.

 

Mud in May is officiële dealer van al het werk van Zieta, je kunt al hun ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over Oskar Zieta

Oskar Zieta (1975) is een Poolse architect die door middel van een door hemzelf ontwikkelde ‘opblaastechniek’ prachtige producten van metaal maakt. Hij studeerde aan de Zwitserse Eidgenössische Technische Hochschule in Zürich en werkte daar vervolgens als onderzoeksassistent op het departement van CAAD (Computer Aided Architectural Design). Het is ook daar dat hij zijn inmiddels beroemde techniek ontwikkelde. Hij stelde zich voor dat je een stoel of een ander object plat zou kunnen kopen en vervoeren, dat het licht zou zijn en dat je het thuis aangekomen zou kunnen opblazen tot zijn eindvorm. Het zou sterk, licht en mooi zijn, en de transportkosten minimaal.

 

 

FiDU Techniek

Het is deze techniek die hij FiDU heeft genaamd die een enorme vernieuwing in de metaalbewerking heeft veroorzaakt. FiDU staat voor Freie innen Druck Umformung wat letterlijk vertaald ‘vrije inwendige drukvorming’ betekent. Door in een klein ventiel lucht te blazen vervormt hij metaal tot spiegels, tafels, stoelen en zelfs kapstokken.

Zieta: ‘Tests uitgevoerd op de Plopp-kruk gaven verrassende resultaten. Een kruk van slechts enkele kilo's kan 2,6 ton dragen. Dit is het gewicht van een volwassen olifant of twee kleine auto's. We kunnen zo dingen maken die niet alleen mooi zijn, maar ook technisch uniek.’

Het maakproces is duidelijk een belangrijk onderdeel van de ontwerpen van Zieta. De technieken die door hem worden gebruikt zijn ontstaan uit een samenwerking tussen specialisten op verschillende gebieden zoals bionica, sociologie, architectuur en engineering. Daarnaast streeft zijn bureau ook naar een effectief en schoon productieproces en maakt daarvoor gebruik van diverse hulpmiddelen en nauwkeurige robots.

 

 

Merk / Designer
Zieta

Afmetingen
diameter 75 cm, diepte 6 cm

Materiaal
Roestvrij staal

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss