Nr 12 van 62

Bestek Maarten Baas antraciet - Valerie Objects

€ 22,70 (inclusief btw)

Bestek antraciet (brushed) - Maarten Baas / Valerie Objects

Deze bestekset van Maarten Baas voor het Belgische designlabel Valerie Objects is ontstaan tijdens 'the cutlery project' waar verschillende designers de opdracht kregen om een bestekset te maken dat het gangbare zou overstijgen - iets dat als een grote uitdaging wordt gezien omdat bestek zo sterk functioneel is.

Maarten Baas is een ontwerper met een zeer sterk eigen signatuur en ook bij deze bestekset is zijn stijl zeer herkenbaar. Het speelse bestek met haar grillige lijnen en prachtige kartelrand - naar een snelle schets - is naar ons idee wonderschoon.

De besteksets zijn te krijgen in vier verschillende materialen: messing, roestvrij staal, antraciet en koper en bestaan uit 7 verschillende onderdelen.

Je kunt het bestek bij ons los bestellen, maar ook in een prachtige cadeaubox / giftbox waarin zowel 12 stuks van de dessert bestek (4 keer dessertmes, dessertvork en dessertlepel) van te krijgen zijn, of 16 stuks tafel bestek (4 keer tafelmes, tafelvork, tafellepel en theelepel).

Wil je zelf samenstellen en dan het toch in een cadeaubox? Dat kan ook, mail dan even.

 

Onderdelen en afmetingen bestek Maarten Baas

Tafelmes / table knife 2,1 cm bij 22 cm

Tafelvork / table fork 2,7 cm bij 19,1 cm

Tafellepel / table spoon 4,6 cm bij 19,9 cm

Theelepel / coffeespoon 3,2 cm bij 13,9 cm

Dessertmes / dessert knife 1,9 cm bij 20,6 cm

Dessertvork / dessert fork 2,2 cm bij 18 cm

Dessertlepel / dessert spoon 4,3 cm bij 18,7 cm

 

 

Maarten Baas

Maarten Baas (1978) is een Nederlandse ontwerper en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van het begin van de 21e eeuw. Hij wordt vaak omschreven als een 'auteur-ontwerper', waarvan zijn werk zich uitstrekt over de grenzen tussen kunst en design. Zijn werk staat bekend als rebels, speels, intellectueel, theatraal en artistiek. Hij heeft een autonome positie verworven op het gebied van ontwerpen en zijn werk varieert van conceptuele ontwerpen, limited editions, productieontwerp, installaties, openbare ruimte, architectuur, interieurontwerp, theaterontwerp en performances.

Zijn werken bevinden zich in grote museale collecties, zoals het MoMa, Victoria & Albert Museum, Les Arts Decoratifs, het San Francisco Museum of Modern Art, Die Neue Sammlung, Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. En in privécollecties van Brad Pitt, Kanye West, Ian Schrager en Adam Lindemann. Hij werkte voor exclusieve merken, zoals Louis Vuitton, Swarovski, Dior, Gramercy Park Hotel, Dom Ruinart en Berluti.

Vanaf 2005 heeft Baas samengewerkt met Bas den Herder als zijn productiepartner. De meeste van zijn ontwerpen zijn handgemaakt in de "DHPH" -studio in 's-Hertogenbosch, Nederland.

Een van zijn bekendste werken is de klok die hij maakte voor schiphol, waarin hij de wijzers aanpast naarmate de tijd verstrijkt. Maar ook zijn Clay serie vinden wij van een ongelooflijke schoonheid.

 

 

 

Valerie Objects

Valerie Objects is een relatief jong Belgisch designlabel opgericht door Axel Van Den Bossche (Serax) en art director Veerle Wenes (eigenaar van de Valerie Traan Gallery in Antwerpen). Ze streven ernaar om zoals ze het zelf zeggen ‘dagelijks te gebruiken objecten een esthetische betekenis te geven’. Het label staat voor unieke maar toegankelijke creaties, ontworpen voor dagelijks gebruik.

Ze werken met designers als Maarten Baas, Koichi Futatsumata, Muller Van Severen en Chris Kabel en hebben zich na hun start als eerste gestort op het creëren van nieuwe besteksets ('the cutlery project'), waarbij het doel was om de vorm van klassiek zilverwerk te ontstijgen. Het speelse bestek met haar grillige lijnen en prachtige kartelrand van Maarten Baas - naar een snelle schets - is daar een goed voorbeeld van.

Inmiddels produceert Valerie Objects meer dan bestek alleen maar ook lampen, stoelen, behang, kleden en zelfs snijplanken. Objecten gemaakt door ontwerpers die opvallen door een duidelijke signatuur. Vaak zijn het ontwerpers die met eerlijke, duurzame materialen werken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de alu stoelen van Muller van Severen - een samenwerking van de fotograaf Fien Muller en kunstenaar Hannes Van Severen - prachtige eenvoudige stoelen met mooie kleurcombinaties.

 

 

Presentatie van de the cutlery show in de Valerie Traan Gallery in Antwerpen

 

Portret van Veerle Wenes en haar galerie

Merk / Designer
Valerie Objects / Maarten Baas

Afmetingen
varieert, zie body tekst

Materiaal
Roestvrij staal

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss