Vorige Nr 110 van 131 Volgende

Zoë bestekset 24-delig Giftbox - Ann Demeulemeester Serax

€ 429,00 (inclusief btw)

Bestek 'Zoë' 24-delig Giftbox - Ann Demeulemeester Serax

Deze bestekset van Ann Demeulemeester voor het Belgische Serax is opmerkelijk sculpturaal driemensionaal van vorm. Het bestek is te krijgen in vier verschillende uitvoeringen: RVS Gepolijst (mat), RVS Antraciet (mat), RVS Zwart (mat) en RVS Verzilverd. Het bestek bestaat uit 9  onderdelen: tafelmes, tafelvork, tafellepel, dessertmes, dessertvork, dessertlepel, theelepel en een kleiner espressolepeltje, plus een (grotere) serveerlepel.

Je kunt het bestek bij ons los bestellen, maar ook in deze prachtige cadeaubox / giftbox die 24 stuks van het tafelbestek (6 x tafelmes, 6 x tafelvork, 6 x tafellepel en 6 x theelepel) bevat.

Het bestek is geschikt voor in de afwasmachine.

 

Klik voor een overzicht van alle producten van Ann Demeulemeester hier.
Klik voor een overzicht van alle serviezen / producten van Serax hier.

 

Mud in May is officiële dealer van Serax, je kunt al hun producten bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en Belgie geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel.

 

Onderdelen en afmetingen bestek Zoë Ann Demeulemeester

Tafelmes / table knife 1,9 cm bij 23,9 cm

Tafelvork / table fork 2,2 cm bij 21,9 cm

Tafellepel / table spoon 3,6 cm bij 22,1 cm

Dessertmes / dessert knife 1,6 cm bij 20,5 cm

Dessertvork / dessert fork 1,85 cm bij 18,4 cm

Dessertlepel / dessert spoon 3 cm bij 18,4 cm

Theelepel / coffeespoon 2,1 cm bij 13,3 cm

Espressolepel / espressospoon 1,8 cm bij 10,5 cm

Serveerlepel / serving spoon 4,4 cm bij 27,5 cm

 

Over Ann Demeulemeester

Ann Demeulemeester (1959) studeerde in 1981 af aan de modeacademie van Antwerpen. Ze is onderdeel van de zogenaamde ‘Zes van Antwerpen’, een groep generatiegenoten die aan dezelfde academie afstudeerde en die België als uit het niets op de internationale (mode)kaart zette. Haar werk wordt gekenmerkt door een ingetogen stijl die zowel stoer als poëtisch is - in een interview in de New York Times treffend de ‘visuele incarnatie van een songtekst van Patti Smith’ genoemd.

 

stills van modeshow 2012

 

Inmiddels heeft Ann Demeulemeester de modewereld en haar label verlaten (sinds 2013) en leidt ze een leven van ‘vrijheid en tuinieren’ op een landhuis 45 minuten rijden van Antwerpen. De behoefte aan het ontwikkelen van servies kwam in eerste instantie voort uit het tuinieren: de groenten vroegen eenvoudig om een mooi bord. Pas toen gasten aan haar tafel regelmatig informeerden of ze haar servies konden kopen dacht ze aan de commerciële mogelijkheden. Een kennis koppelde haar aan de directeur van Serax, Axel Van Den Bossche.

De samenwerking met Serax verloopt zo goed dat ze hebben besloten ook verlichting te maken, die begin 2020 uitkomt.

 

Portret Ann Demeulemeester

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

 

 

 

Ann Demeulemeester-Serax over het servies Dé

'In Dé wordt het spel van clair-obscur, licht en schaduw dat zo eigen is aan de stijl van Ann Demeulemeester vertaald naar een servies. Het resultaat is een collectie schaduw-schilderijen op porselein. Een ‘dégradé’ wordt handmatig op de randen van de fijne borden geschilderd, in verschillende lagen zodat een minutieus lijnenspel ontstaat. Het handwerk maakt ieder bord uniek en er zijn talrijke combinaties mogelijk. De opstelling van de verschillende borden kan zowel aan de gast, de sfeer als aan het gerecht worden aangepast. Bijzonder zijn ook de lichteffecten die ontstaan wanneer dégradé-effecten van borden en kopjes elkaar raken. Zes verschillende variaties van zwarte beschilderingen, van heel fijn naar bijna volledig bedekt. Naast de zwarte is er ook een selectie borden met rode beschilderingen.

De borden bestaan in vier maten en zijn ook verkrijgbaar in effen glanzend zwart. De kopjes zijn komvormig met een horizontaal geplaatst oor. Zij worden in twee maten en verschillende uitvoerin- gen uitgebracht, ook in een effen zwarte of gebroken witte uitvoering, zonder beschilderingen.'

Merk / Designer
Ann Demeulemeester - Serax

Afmetingen
divers

Materiaal
Roestvrijstaal

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss