-10%

Vorige Nr 3 van 14 Volgende

Ellisse Hanglamp Single Major - Nemo

€ 1.421,00 € 1.279,00 (inclusief btw)

Ellisse Hangamp Single Major (135 x 70) - Nemo

De Ellisse LED hanglamp van desiger en CEO Federico Palazzari voor het Italiaanse merk Nemo is een elegante ovale ring die zowel naar boven (indirect licht) als naar beneden kan worden opgehangen (direct licht). Indirect vormt hij een mooie cirkel van licht op het plafond waartegen de lamp zelf contrastrijk afsteekt. Doordat de lamp dimbaar is kun je ook wanneer je de downlight kiest gemakkelijk een prettige verlichtingssterkte instellen.

 

Varianten Ellisse lamp

De Ellisse lamp is gemaakt van aluminium en in vier kleuren te krijgen: zwart, wit, goud en gepolijst aluminium. De gouden variant is dan weer te krijgen in twee varianten: geverfd of geanodiseerd, dat is een elektrochemisch proces dat het metaaloppervlak omzet waardoor het volledig geïntegreerd is met het onderliggende aluminium, wat een mooie, duurzame metaalglans geeft dat haast niet te onderscheiden is van echt goud.

Daarnaast te er te kiezen uit drie verschillende maten: 186 cm bij 95 cm (Mega), 135 cm bij 70 cm (Major) of 96 cm bij 40 cm (Minor). De huidige variant is dus de middelste variant, de Major van 135 bij 70 cm.

Om de keuze nog groter te maken is het mogelijk om van iedere variant de uplight (indirect licht) of de downlight (direct licht) te selecteren. Let op: de lamp is niet 'om te hangen', dwz je kiest echt voor een uplight of downlight variant.

Ook is het mogelijk verschillende lichttemperatuur van de geintegreerde LED te kiezen: 2700K of 3000K. De warmte van licht wordt uitgedrukt in Kelvin (K), waarbij geldt hoe hoger hoe kouder, 3000K is dus witter dan 2700K, dat als warm licht wordt ervaren.

 

De Ellisse hanglamp is onderdeel van een familie van ovale cirkellampen van Nemo, ze zijn ook als dubbele ringen te krijgen en zelfs als driedubble ring, in verschillende groottes. Daarnaast bestaan er ook een wand- of vloerlamp variant van.


Klik voor een overzicht van alle producten van Nemo Lighting hier.

 

Mud in May is officiële dealer van Nemo Lighting, je kunt al hun producten bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en Belgie geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over Nemo Lighting

Het Italiaanse Nemo, in 1993 in Milaan opgericht door Franco Cassina, heeft zich volledig gericht op het ontwerpen en produceren van verlichting. Ze zijn op dit gebied onmiskenbaar toonaangevend: een wereldmerk dat samenwerkt met designers als Le Corbusier, Charlotte Perriand, Vico Magistretti, Franco Albini en Kazuhide Takahama. Maar ook jonge, nieuwe ontwerpers krijgen de ruimte om ontwerpen te maken, waarbij opvalt dat ze in hun lichtontwerpen alle LED innovaties van de laatste jaren op een prachtige manier hebben weten te omarmen.

In 2012 nam Omikron Design Srl, een verlichtingsbedrijf onder leiding van designer en ondernemer Federico Palazzari het grootste deel van Nemo over. Federico Palazzari is als CEO eindverantwoordelijk voor NEMO maar houdt zich nog altijd bezig met de designs zelf. Zo is de succesvolle Ellisse serie van zijn hand.

 

Crown lamp

NEMO lighting voert een hele reeks aan lampen die wij als elegante basisverlichting zien, net even anders, slim ontworpen en milieuvriendelijk maar ze zijn zonder enige twijfel het meest bekend geworden door hun 'Crown' kroonluchter van de Duitse designers Jehs & Laub. Het is een moderne interpretatie van de klassieke kaarsen kroonluchter, geïnspireerd op het kristal van een sneeuwvlok en de wonderlijke herhalingen van de wiskundige tekenaar Escher. Ze zijn in verschillende groottes en materialen te krijgen en maken grote indruk.

 

De 'Crown', een moderne kroonluchter van NEMO door Jehs + Laub. Klik voor website van Jehs + Laub hier.

Merk / Designer
Nemo Lighting

Afmetingen
135 cm bij 70 cm

Materiaal
Aluminum, goudkleurige kan geanodiseerd gekozen worden (anders verf)

maximale wattage
geintegreerde LED verlichting met dimmer max 66 watt, 3450 lumen

Snoerlengte
2,5 meter

Spanning (Volt)
aan te sluiten op 230 volt, komt met een transformator voor de LED verlichting

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss