-10%

Nr 28 van 137

Kristallen Glazen 'Dora' - Ann Demeulemeester Serax

€ 11,00 € 9,90 (inclusief btw)

Glazen 'Dora' Pale Green - Ann Demeulemeester Serax

Deze lichtgroene 'pale green' glazen genaamt Dora zijn onderdeel van de serie 'glasses by Ann' die Ann Demeulemeester heeft gemaakt voor Serax. Het groen is fris en helder, de glazen prachtig van vorm.

 

Er zijn 4 varianten van te krijgen, 1 'low' en 3 'high'.

Low:
25 cl: diameter 8,2 cm, hoogte 10 cm

High:

10 cl: diameter 5,3 cm, hoogte 11,2 cm
15 cl: diameter 6,2 cm, hoogte 13,2 cm
25 cl: diameter 7,1 cm, hoogte 15,2 cm

Klik voor een overzicht van alle producten van Ann Demeulemeester voor Serax hier.
Klik voor een overzicht van alle serviezen / producten van Serax hier.

 

Ontwerp

Ann Demeulemeester, wereldberoemd geworden als modeontwerper, heeft haar label en de modebranche eind 2013 verlaten en ontwerpt nu voor het Antwerpse merk Serax servies en verlichting.

Haar stijl vinden wij krachtig en eigen. Het servies is ongelooflijk zorgvuldig gemaakt en heel rijk. Een prachtige eigenschap voor voorwerpen die je iedere dag gebruikt.

 

Het servies is geschikt voor zowel magnetron als vaatwasser. Klik voor een overzicht van het servies hier.

 

Mud in May is officiële dealer van Anne Demeulemeester-Serax, je kunt al hun producten bij ons bestellen, gratis te bezorgen en indien op voorraad binnen 24 uur binnen Nederland en Belgie geleverd. Voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over Ann Demeulemeester

Ann Demeulemeester (1959) studeerde in 1981 af aan de modeacademie van Antwerpen. Ze is onderdeel van de zogenaamde ‘Zes van Antwerpen’, een groep generatiegenoten die aan dezelfde academie afstudeerde en die België als uit het niets op de internationale (mode)kaart zette. Haar werk wordt gekenmerkt door een ingetogen stijl die zowel stoer als poëtisch is - in een interview in de New York Times treffend de ‘visuele incarnatie van een songtekst van Patti Smith’ genoemd.

 

stills van modeshow 2012

 

Inmiddels heeft Ann Demeulemeester de modewereld en haar label verlaten (sinds 2013) en leidt ze een leven van ‘vrijheid en tuinieren’ op een landhuis 45 minuten rijden van Antwerpen. De behoefte aan het ontwikkelen van servies kwam in eerste instantie voort uit het tuinieren: de groenten vroegen eenvoudig om een mooi bord. Pas toen gasten aan haar tafel regelmatig informeerden of ze haar servies konden kopen dacht ze aan de commerciële mogelijkheden. Een kennis koppelde haar aan de directeur van Serax, Axel Van Den Bossche.

De samenwerking met Serax verloopt zo goed dat ze hebben besloten ook verlichting te maken, die begin 2020 uitkomt.

 

Portret Ann Demeulemeester

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

 

Merk / Designer
Ann Demeulemeester - Serax

Afmetingen
Low 25 cl: D8,2 H10 High 10 cl: D5,3 H 11,2 High 15 cl: D6,2 H13,2 High 25 cl: D7,1 H15,

Materiaal
Glas

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss