Vorige Nr 1 van 30 Volgende

Ceramic Pan / Porseleinen Steelpannetje - Puebco

Artikelnr.: 302355
€ 14,95 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

Over de Ceramic Meal Bowl van Puebco

Dit prachtige porseleinen steelpannetje van het Japanse lifestyle merk Puebco heeft een inhoud van 0,5 Liter (wij hebben alleen de small, de kleine dus op de foto).

Van deze serie zijn ook kommen te krijgen, de Ceramic Meal Bowl, die ook een schenktuit hebben.

Puebco heeft als uitgangspunt dat ze haar hele collectie van gerecycled materiaal maakt. Hierdoor zijn ze altijd op zoek naar materialen om nieuwe producten mee te maken. Op ongeveer 200 km afstand van Dehli, India, troffen ze in een stad met veel keramische fabrieken een fabriek die gespecialiseerd is in keramiek dat wordt gebruikt voor wetenschappelijke experimenten. Grote fabrikanten van laboratoriumapparatuur in de Verenigde Staten en Europa kopen hier hun waar in en testen dit porselein om te zien of het bestand is tegen hoge temperaturen. Het zien van die testen was indrukwekkend: het porselein werd met een gasbrander verhit en vervolgens met koude lucht extreem afgekoeld, dit alles om te testen of het niet zou breken.

De porseleinen producten die Puebco in haar collectie heeft opgenomen zijn niet op maat gemaakt op basis van hun ontwerp maar maken deel uit van de standaard laboratoriumproducten die in deze fabriek worden gemaakt. Vandaar de schenktuiten aan de borden, de uitsteeksels aan de kommen en de typische label voering.

Ondanks dat ze allemaal worden gevormd in dezelfde mal komt het eindproduct nooit volledig overeen, dit komt door de onregelmatigheden in dikte en het handmatig aanbrengen van de glazuur. Omdat ze zijn gemaakt met technieken en machines die al meer dan 60 jaar hetzelfde zijn, lijken zelfs de nieuwste producten antiek.

Wij vinden ze prachtig, een beetje onplaatsbaar, en een mooi voorbeeld van goede upcycling.

 

Over Puebco

Het Japanse merk Puebco maakt zorgvuldig gedesignde producten voor in huis, meestal met duidelijke toepassingen zoals een tas, gieter of pantoffels. Het uitgangspunt om deze altijd te realiseren met gerecycled materiaal maakt dat er vaak wat grove, stoere producten ontstaan. Wij vinden ze prachtig in juist die materiaalkeuze: zelfs de meest eenvoudige producten zoals een handdoek of kaarsenstandaard zijn hierdoor net even anders dan je verwacht. En daarnaast goed voor het milieu, ze bewijzen dat je bij een cradle to cradle aanpak helemaal niet aan schoonheid hoeft in te boeten.

 

Merk / Designer
Puebco

Afmetingen
0,5 Liter; 21,5 cm met steel, 7,5 cm lang

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss