Vorige Nr 2 van 230 Volgende

Kom / Schaal N°3 L 25,5 cm Roodbruin Honesta - Serax / Alex Gabriels

Artikelnr.: B4921111
€ 59,00 (inclusief btw)
Voorraad: 2 stuks. Op werkdag voor 16:00 besteld, zelfde dag verstuurd.

Kom N°3 L 25,5 cm Roodbruin Honesta - Serax / Alex Gabriels

Deze aardse Kom of Schaal van natuurlijke, rode klei van 25,5 cm en 7 cm hoog is onderdeel van het servies dat Alex Gabriels heeft gemaakt voor het Belgische Serax.

Het bijzondere aan dit servies is dat de klei veel chamotte bevat: dat is korrelachtige gebakken klei die wordt toegevoegd om het sterker te maken, om ervoor te zorgen dat de klei minder krimpt bij het uitdrogen en het een typisch groffe textuur krijgt.

Aan de binnenzijde zijn alle objecten uieraard wél afgewerkt met glazuur, om hygiënische redenen. Op sommige items zie je nog de restanten van het draaiproces, de zogenaamde ‘croutes’. Ontwerpster Alex Gabriels, de ambachtelijke ontwerpster die in haar werk veel aandacht heeft voor curves en verhoudingen, voegt graag een extra twist toe aan eenvoudige basisvormen. 'Dat kan een handvat zijn of een rand die bij het draaien een andere vorm meekrijgt.'

De kom heeft een diameter van 25,5 cm (met oortjes 29 cm) en een hoogte van 7 cm.

 

Klik voor een overzicht van alle serviezen / producten van Serax hier.

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken.

 

Portret Axel Van Den Bossche

 

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

 

Merk / Designer
Serax / Alex Gabriels

gewicht
1,8

Afmetingen
H 7,5 cm, diameter 25,5 cm (van oor tot oor 29 cm)

Materiaal
aardewerk: geschikt voor afwasmachine en magnetron

© 2017 - 2022 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss