Nr 10 van 24

Massief houten eettafel Meyer Ø89 cm Rond - OUT

€ 1.190,00 (inclusief btw)

Houten eettafel Meyer Ø 89 cm Rond - OUT

De houten eettafel 'Meyer' van het Berlijnse designlabel Objekte Unserer Tage (OUT) is te krijgen in essenhout, walnotenhout of eikenhout.

Het essenhout in een fris witte (waxed) uitvoering, het eikenhout in naturel, wit of zwart gebeitst en het walnotenhout mooi diepbruin.

De Meyer tafel is elegant en rank maar tegelijkertijd zeer degelijk: het houten blad is van massief hout (dus geen fineer!) van de hoogste kwaliteitsklasse (volgens DIN-norm); het oppervlak heeft een rustige uitstraling zonder inkepingen of oneffenheden en de tafelbladen zijn bovendien versterkt met stalen v-profielen waardoor het tafelblad niet krom kan trekken. De stalen profielen zijn in uitgefreesde gleuven aan de onderkant van het blad weggewerkt.

 

Klik voor een overzicht van alle Meyer tafels HIER.

 

Houten eettafel op maat, in iedere kleur

Daarnaast, en dat is bijzonder voor een tafel in deze prijsklasse, is de Meyer tafel in iedere maat te leveren, en in iedere gewenste RAL kleur. Feitelijk is de Meyer tafel dus ontworpen als houten eettafel op maat, voor iedereen toegankelijk, waarbij je zowel de grootte als kleur zelf kunt bepalen.

 

Wij waren los van deze productie flexibiliteit in eerste instantie vooral onder de indruk van de mooie ranke vorm en het voor ons wat onbekendere essenhout. Dat OUT gekozen heeft om de tafel niet alleen in eiken- maar ook in essenhout uit te voeren maakt dat hij in die uitvoering zowel modern als klassiek oogt: de wat bredere nerven in de witte wax zijn prachtig.

Dat de tafel op maat en in iedere kleur kan worden besteld maakt hem wat ons betreft tot een daadwerkelijk produkt van deze tijd: een Objekte Unsere Tage.


Klik voor het op maat laten maken van de Meyer tafel HIER.

 

Maten Meyer Tafel

De tafel is zoals aangegeven op maat te bestellen, maar kent ook een flink aantal standaard uitvoeringen, allen met een hoogte van 73 cm. Zit hier een maat tussen die goed zou passen dan scheelt dat in prijs, dus onze aanbeveling is om eerst te kijken naar de vele standaard mogelijkheden die de Meyer tafel biedt.

Er zijn ronde tafels van te krijgen, rechthoekig natuurlijk maar ook rechthoekig met ronde uiteinden en ook een ovale tafel, in verschillende afmetingen. De standaard maten hebben een levertijd van 4-6 weken, een tafel op maat duurt 8 - 10 weken, wat los van prijs nog een overweging is om eerst goed naar de standaard maten te kijken.
 

Rechthoekige Tafels

Small: 75 x 75 cm
Medium: 160 x 92 cm
Large: 200 x 92 cm
XLarge: 240 x 92 cm
XXLarge: 260 x 92 cm

 

Rechthoekige tafels met ronde uiteinden

Large: 200 x 92 cm
XLarge: 240 x 92 cm

 

Ovale Tafel

Large: 220 x 115 cm


 

Ronde Tafels

Ø 89 cm
Ø 115 cm

 

 

Keuze afwerking tafelblad Meyer Tafel

Je kunt standaard kiezen uit vijf opties: essenhout white waxed, eikenhout white waxed, eikenhout naturel waxed, eikenhout naturel mat gelakt, eikenhout zwart waxed of walnotenhout.

 

1. Essenhout white (waxed)

 

2. Eikenhout white (waxed)

 

3. Eikenhout naturel (waxed of mat gelakt)

 

4. Eikenhout zwart gebeitst (waxed)

 

5. Walnotenhout (waxed)

 

We raden iedereen die serieus geinteresseerd is om de tafel (onze winkel is in Amsterdam) of de houtstalen in het echt te bekijken. Je kunt natuurlijk langskomen maar we kunnen de houtstalen ook naar je opsturen: vraag tot 4 stalen aan tegen 20 euro borg, verzending en retour zijn gratis en dan kun je rustig kijken welke afwerking je het mooiste vindt.

 

Klik HIER voor het aanvragen van houtstalen voor de Meyer tafel.

 

Over het merk: Objekte Unserer Tage (OUT)

Het relatief jonge (2015) Berlijnse label Objekte Unserer Tage (OUT) heeft de expliciete doelstelling om hedendaags wonen te combineren met traditioneel vakmanschap. Alle producten worden dan ook in Duitsland vervaardigd, duurzaam en eerlijk. Hun ontwerpen zijn ontegenzeggelijk modern maar zeer degelijk uitgevoerd en tot in de kleinste details goed doordacht.

Toen wij het merk voor het eerst zagen vielen we in eerste instantie voor de prachtige tafel genaamd ‘Meyer’ van designer David Spinner die op maat kan worden besteld. Modern maar functioneel, en inderdaad oerdegelijk. Maar ze produceren veel meer prachtige objecten: van sofa's tot stoelen en bijzettafels.

 

Mud in May is officiele dealer van Objekte Unserer Tage en kan alles uit hun collectie leveren. Vragen? Bel (0207372518) of mail of kom langs in onze winkel in Amsterdam! We kunnen ook een offerte op maat maken voor projecten waarin grotere aantallen producten nodig zijn.

 

 


Geschiedenis OUT

Objekte Unserer Tage is in 2015 opgericht door de relatief jonge designers David Spinner en Anton Rahlwes , die samen met de bedrijfskundige Christof Steiger (allen studeerden ze aan de Fachhochschule Potsdam) besloten om hun eigen label te starten. En niet zonder succes: het merk is in Duitsland zeer snel zeer groot geworden.

Naast de innovatieve designs zijn ze een slimme samenwerking aangegaan met lokale productiebedrijven dat vakwerk van de hoogste kwaliteit oplevert. Ze produceren inmiddels een hele reeks meubels en accessoires die, ondanks hun focus op functionaliteit en eenvoud, innovatief opvallend zijn.

 

OUT David Spinner Anton Rahlwes Christof Steiger


Duurzaam, milieuvriendelijk en eerlijk

De producten van OUT beantwoorden zonder compromissen aan de sociale en ecologische verantwoordelijkheid van nu. Elk product wordt volledig en duurzaam in Duitsland vervaardigd, van het eerste ontwerp tot de laatste stap. Ze voldoen aan de hoogste milieunormen. Samen met door familie gerunde meesters- en ambachtswerkplaatsen voldoen ze daarnaast aan de hoogte kwaliteitsnormen.

De productie is gebaseerd op vakmanschap dat generaties lang is opgebouwd en doorgegeven en dat wordt gecombineerd met de nieuwste technologische innovaties. Aandacht voor detail en een ongeëvenaard begrip van materialen staan altijd centraal.

Bij de productie in middelgrote familiebedrijven wordt niemand uitgebuit maar juist eerlijk betaald!

Made in Germany is voor OUT niet zomaar een loze kreet, maar de verantwoordelijkheid om bijzondere objecten te creëren die recht doen aan de huidige tijd en waar je lang plezier van zult hebben.

Merk / Designer
Objekte Unserer Tage (OUT)

Afmetingen
Ø 89 cm, H 73 cm

Materiaal
Eikenhout, Essenhout of Walnotenhout

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss