Nr 1 van 26

Schulz stoel Gekleurd / Gelakt - OUT

€ 549,00 (inclusief btw)

Schulz Chair - OUT

De houten stoel 'Schulz' van het Berlijnse designlabel Objekte Unserer Tage (OUT) is bijna een archetype van de klassieke houten stoel maar dan modern van vorm. Wij vielen ervoor omdat de stoel naast de klassieke uitvoeringen in eikenhout, essenhout of walnotenhout - die we al prachtig vonden - ook te krijgen is in de meest fantastische kleuren, waar je de brede mooie nerven van het essenhout nog doorheen blijft zien - een zorgvuldig detail, zoals allles wat OUT maakt buitengewoon zorgvuldig is doordacht.

Vooral de fluorrode (luminous red) stoel vinden we een pareltje.

De stoel combineert daarnaast mooi bij de Meyer tafel van hetzelfde merk (en dezelfde ontwerper), die gekozen kan worden in dezelfde houtuitvoeringen.

 

Klik voor een overzicht van alle producten van OUT HIER.

 

Maten Schulz Chair

De stoel heeft een breedte van 42 cm, een zithoogte van 45 cm en een diepte van 56 cm. De diepte van het zitvlak is 43 cm, de hoogte met rugleuning is 80 cm.


 

Hout en kleurkeuze Schulz stoel

De Schulz stoel is in de meest fantastische kleuren te krijgen waarbij je de dikke nerven van het essenhout er doorheen ziet. De stoel houdt hierdoor dus absoluut zijn houten karakter. De kleuren zvarieren van fluorrood of fel geel tot het rustigere wit of zwart.

Daarnaast kun je de 'naturel' houten uitstraling kiezen: je hebt dan de keuze uit essenhout, walnotenhout of eikenhout. Essenhout is wat lichter van toon dan het bekende eikenhout en heeft bredere nerven, walnotenhout is prachtig donkerbruin.

 

Nerven essenhout

 

De nerven blijven prachtig zichtbaar door de lak heen:

 

We raden iedereen die serieus geinteresseerd is om de stoel (onze winkel is in Amsterdam) of de houtstalen in het echt te bekijken. Je kunt natuurlijk langskomen maar we kunnen de houtstalen ook naar je opsturen: vraag tot 4 stalen aan tegen 20 euro borg, verzending en retour zijn gratis en dan kun je rustig kijken welke afwerking je het mooiste vindt.

 

Klik HIER voor het aanvragen van houtstalen voor de Schulz stoel.

 

Over het merk: Objekte Unserer Tage (OUT)

Het relatief jonge (2015) Berlijnse label Objekte Unserer Tage (OUT) heeft de expliciete doelstelling om hedendaags wonen te combineren met traditioneel vakmanschap. Alle producten worden dan ook in Duitsland vervaardigd, duurzaam en eerlijk. Hun ontwerpen zijn ontegenzeggelijk modern maar zeer degelijk uitgevoerd en tot in de kleinste details goed doordacht.

Toen wij het merk voor het eerst zagen vielen we in eerste instantie voor de prachtige tafel genaamd ‘Meyer’ van designer David Spinner die op maat kan worden besteld. Modern maar functioneel, en inderdaad oerdegelijk. Maar ze produceren veel meer prachtige objecten: van sofa's tot stoelen en bijzettafels.

 

Mud in May is officiele dealer van Objekte Unserer Tage en kan alles uit hun collectie leveren. Vragen? Bel (0207372518) of mail of kom langs in onze winkel in Amsterdam! We kunnen ook een offerte op maat maken voor projecten waarin grotere aantallen producten nodig zijn.

 

 


Geschiedenis OUT

Objekte Unserer Tage is in 2015 opgericht door de relatief jonge designers David Spinner en Anton Rahlwes , die samen met de bedrijfskundige Christof Steiger (allen studeerden ze aan de Fachhochschule Potsdam) besloten om hun eigen label te starten. En niet zonder succes: het merk is in Duitsland zeer snel zeer groot geworden.

Naast de innovatieve designs zijn ze een slimme samenwerking aangegaan met lokale productiebedrijven dat vakwerk van de hoogste kwaliteit oplevert. Ze produceren inmiddels een hele reeks meubels en accessoires die, ondanks hun focus op functionaliteit en eenvoud, innovatief opvallend zijn.

 

OUT David Spinner Anton Rahlwes Christof Steiger


Duurzaam, milieuvriendelijk en eerlijk

De producten van OUT beantwoorden zonder compromissen aan de sociale en ecologische verantwoordelijkheid van nu. Elk product wordt volledig en duurzaam in Duitsland vervaardigd, van het eerste ontwerp tot de laatste stap. Ze voldoen aan de hoogste milieunormen. Samen met door familie gerunde meesters- en ambachtswerkplaatsen voldoen ze daarnaast aan de hoogte kwaliteitsnormen.

De productie is gebaseerd op vakmanschap dat generaties lang is opgebouwd en doorgegeven en dat wordt gecombineerd met de nieuwste technologische innovaties. Aandacht voor detail en een ongeëvenaard begrip van materialen staan altijd centraal.

Bij de productie in middelgrote familiebedrijven wordt niemand uitgebuit maar juist eerlijk betaald!

Made in Germany is voor OUT niet zomaar een loze kreet, maar de verantwoordelijkheid om bijzondere objecten te creëren die recht doen aan de huidige tijd en waar je lang plezier van zult hebben.

Merk / Designer
Objekte Unserer Tage (OUT)

Afmetingen
ZitH 45 cm, B 42 cm, D 56 cm, H 80 cm, ZitD 43 cm

Materiaal
Essenhout (gelakt in een kleur)

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss