Nr 132 van 193

The New Bum Bag S 'Blue & Navy' Handtas / Heuptas - Susan Bijl

Artikelnr.: 8719632190035
€ 44,90 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

The New Bum Bag (Recollection)

De ‘New Bum Bag’ is een kleurrijke, lichte maar sterke handtas, heuptas of crossbody tas van de Nederlandse ontwerpster Susan Bijl (Rotterdam). Hij is gemaakt van ripstop nylon, het materiaal waar ook grote vliegers van worden gemaakt. Haar ontwerp vinden wij van een frisse eenvoud met grote variatiekracht: ze heeft inmiddels vele series (die verschillen in kleur en ontwerp) gemaakt, die ook nog eens variëren in grootte en functie.

De Bum Bag is de dikke variant van The New Pouch, een handtas van dezelfde afmetingen maar dan plat. De afmeting van The Bum Bag (small) zijn 19 cm bij 13 cm bij 5 cm.

Het oorspronkelijke ontwerp is ontstaan in 2000, toen Susanne Bijl student was op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en een tas wilde ontwerpen ‘die alle andere tassen overbodig zou maken’. Er zaten twee gedachten achter: afval van reguliere plastic zakken verminderen en ‘less is more’ - een typisch Nederlandse ontwerpfilosofie waarbij het silhouet van een generieke plastic tas het uitgangspunt was. Dit werd ‘The New Shoppingbag’: licht, waardoor makkelijk op te vouwen en mee te nemen, zeer sterk en met prachtige vaak felle kleurcombinaties.

In eerste instantie werd het vooral een hit onder vrienden, andere ontwerpers en modeliefhebbers, maar inmiddels is The New Shoppingbag een begrip. Soms lijkt het wel alsof heel Rotterdam met haar tassen rondloopt, als je ze eenmaal kent zie je ze overal. Iedere tas heeft een typerende  ‘handtekening’, de iconische 'Flash' - een diagonale streep die verschijnt op elk product dat Susan Bijl ontwerpt.

The New Shoppingbag is inmiddels ook wereldwijd een succes: haar tassen worden o.a. verkocht in Japan en het Verenigd Koninkrijk (Paul Smit). Susan Bijl lanceert vrijwel ieder jaar weer een nieuwe serie, vaak in samenwerking met andere ontwerpers zoals Bertjan Pot (serie uit 2017).

Alle producten van Susan Bijl zijn gemaakt onder het ‘bluesign’ certificaat, dat schadelijke stoffen uit het productieproces elimineert. Dit certificaat stelt en handhaaft standaarden voor producten die zowel veilig als milieuvriendelijk zijn. De stof voor de tas heeft een coating op waterbasis die ook waterafstotend is. Dit heeft een kleinere impact op het milieu dan een traditionele PU-coating.

 

Huidige variant: The New Bum Bag small 'Recollection'

De serie die we hier tonen is 'Recollection’, gelanceerd op 14 februari 2020, en dan daarbinnen de variant the New Bum Bag Medium. In deze serie viert Susan Bijl haar twintig jarig bestaan door een aantal van haar favoriete kleuren opnieuw uit te brengen: van het jaar 2000 tot 2020.

De New Bum Bag Small is 13 x 18,5 x 6,5 cm en waterdicht.

Let op: we tonen van slechts één variant de achterkant met klittenband waarmee je de tas aan je fiets kunt vastmaken, maar dit is er natuurlijk voor iedere variant!

Merk / Designer
susan bijl

Afmetingen
19 x 13 x 5 cm

Materiaal
ripstop nylon

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss