Vorige Nr 23 van 25 Volgende

Quilton Sofa HAY - Comb 21 - 281 cm

€ 4.400,00 (inclusief btw)

Quilton Sofa HAY -  Comb 21 - 281 cm

De gecapitonneerde Quilton Sofa van HAY is een zeer comfortabele modulaire bank ontworpen door het Engelse designduo (en echtpaar) Doshi Levien. De Sofa wordt door de ontwerpers omschreven als een ‘gecapitonneerd  landschapsbanksysteem’ omdat de bank in zoveel verschillende afmetingen te krijgen is. De bank ervaren we door het gecapitonneerde ontwerp niet alleen als mooi, maar ook als werkelijk zeer comfortabel.

De naam Quilton komt van ‘quilted’ wat gecapitonneerd of gewatteerd betekent.

 

Quilton Sofa HAY 3 zitter 248 cm

Door de ruime maten van de rug- en armleuningen, de hoogte en diepte van het zitvlak voelt het als een monumentale bank, een instant moderne klassieker (de bank is geïntroduceerd in 2021) met een knipoog naar de oude chesterfield stijl.

Net als bij alle meubels van HAY is de Quilton Sofa te bekleden met een enorm aantal verschillende stoffen van onder andere het Deense Kvadrat, die allen weer een hele kleurwaaier hebben waaruit gekozen kan worden. Semi-maatwerk dus, ontworpen door een van onze favoriete ontwerpduo's, die ook verantwoordelijk is voor de geweldige Uchiwa fauteuil, ook van HAY.

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE COMBINATIES VAN DE QUILTON SOFA HIER

 

Afmetingen Quilton Sofa

De Quilton heeft een zitvlak met een diepte van 77 cm en een zithoogte van 41 cm. De totale diepte van de bank is 109 cm. De hoogte met rugleuning is 72 cm.

De standaard uitvoering, bestaande uit 1 geheel stuk, is een 3 zitter van 248 cm, zie afbeelding hierboven, maar de Quilton is in extreem veel andere afmetingen samen te stellen omdat er een flink aantal modules te combineren zijn. Wij vinden de combinatie van de chaise longue en het open einddeel echt prachtig uitpakken, ook door de ruime maten van de delen, zie afbeelding hieronder.

 

Quiton Sofa Hay comb 21 leer zwart

Combinatie 21: chaise longue met open einddeel in zwart leren uitvoering

 

Quiton open einde met chaise longue

Dit vinden wij de meest speelse en hierdoor een van de mooiste opstellingen van de Quilton sofa: de combinatie van een chaise longue en een open einde. Omdat de afmetingen van de Quilton Sofa zo ruim zijn geeft dit een indrukwekkend resultaat: de chaise longue is maar liefs 143 cm diep; ook het open einde deel is behoorlijk breed waardoor de kleinste combinatie toch al uitkomt op 281 cm. Vergelijk dat met de Mags Soft van HAY: daarin heeft dezelfde opstelling een diepte van 135 cm en een breedte van 256 cm.

De opstellingen zijn allemaal te spiegelen uiteraard, het gaat hier weer om de logische maten. In volgorde is dat: 281 cm, 386 cm of 420 cm.

 

Quilton sofa open einde met chaise longue

 

Stoffering

De stoffen waarmee de Quilton kan worden bekleed zijn of van HAY zelf, van het Deense merk Kvadrat, het Amerikaanse Maharam, het Italiaanse Romo en de leren bekleding van het Deense merk Camo. Ze hebben onderstaande namen en zijn onder te verdelen in zes prijsklassen:

1. Linara, Mode, Remix, Lint, Swarm, Atlas, Metaphor en Random Fade
2. Olavi, Flamiber, Linen Grid, Melange Nap, Fairway, Steelcut en Steelcut Trio
3. Re-Wool, DOT 1682, Beck, Ruskin, Divina, Divina Melange, Divina MD, Roden en Fiord
4. Hallingdal, Lila, Canvas, Raas en Bolgheri
5. Sierra (leer) en Balder
6. Nevada (leer), Coda, California (leer), Sense (leer) en Vidar

Deze stoffen hebben allen weer verschillende kleuren die worden aangegeven met een kleurnummer. De keuzemogelijkheden zijn dus enorm. Dat is waarom een bezoek aan onze winkel in Amsterdam om de stofstalen te bekijken beslist is aan te raden. Je kunt de stofstalen ook altijd even (buiten openingstijden) lenen om te toetsen hoe de bank in je huis zou staan. 

Om ook online een zo goed mogelijk beeld te geven van de stoffen hebben we de kleurwaaiers ervan gelinkt: klik op de namen van de stoffen om ze te bekijken. Je komt, indien mogelijk, op de site van Kvadrat of een van de andere fabrikanten uit op high resolutie detailfoto's van de juiste stof.

Let op: van vrijwel alle stoffen zijn alle kleuren te gebruiken op de Quilton, maar bij de nieuwere stoffen zoals de Linara en Ruskin geldt dat niet. Wil je weten welke kleurnummers te gebruiken zijn van deze stoffen? Mail ons dan even.

Heb je enkele stoffen geselecteerd die je mooi vindt dan kun je hiervan weer (bij betaling van een kleine borg) stalen / samples bij ons aanvragen die we je opsturen. We hebben niet alle kleuren op voorraad dus meestal kost het een kleine week om ze naar je op te sturen. We voegen een retourlabel toe zodat je ze gratis en gemakkelijk kan retourneren. Zo kun je, ook als je niet in de gelegenheid bent om in de winkel langs te komen, een zo goed mogelijke keuze maken. Maar let op: de bank wordt speciaal voor jou gemaakt en is dus niet retourneerbaar! Maak dus een zorgvuldige keuze.

Voordat wij de order in gang zetten zullen we echter altijd contact met je opnemen om de stoffering en kleurnummers samen met je te controleren. Bovendien willen wij hier heel duidelijk aangeven dat een stof online en in het echt bekijken iets heel anders is: gebruik de high-res foto's van de stoffen vooral voor een indicatie maar doe nooit een bestelling wanneer je de stoffen nog nooit in het echt hebt gezien.

 

Voorraad en levertijd

Mud in May heeft een Quilton in onze winkel in Amsterdam staan. Wij raden aan om langs te komen om de bank en stalen van de stoffering te bekijken. Je kunt de stalen ook altijd (buiten openingstijden) even lenen om te toetsen hoe hij in je huis zou staan.

De levertijd voor deze bank is doorgaans rond de 7 weken. Bel met de winkel om de exacte levertijd te weten te komen, die kan variëren (020 7372518)!

Merk / Designer
HAY

Afmetingen
breedte 281 cm, diepte 109 / 143 cm, hoogte zitvlak 41 cm, hoogte bovenkant rugleuning 72 cm

Materiaal
Houten frame, polyurethaanschuim, veersysteem. Massieve houten blokken met viltjes.

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss