Nr 22 van 106

Pao draadloze / portable Lamp - Hay / Fukasawa

Artikelnr.: 5710441295570
€ 149,00 (inclusief btw)

Pao portable Lamp - Hay / Fukasawa

De Pao-lampencollectie van de Japanse designer Naoto Fukasawa voor HAY blinkt uit in eenvoud. Al zijn werk is van een prachtige eenvoud (kijk ook eens naar zijn Déjà-vu stoelen voor Magis) - een kind kan het tekenen. De Pao serie lampen is geïnspireerd op en vernoemd naar de vorm van de traditionele Mongoolse Pao tenten, met haar zachte rondingen.

Er is naast deze draagbare lamp een hele reeks van tafel- en hanglampen van te krijgen, allen even prachtig van vorm. De melkglazen tafellamp blinkt daarin wat ons betreft in uit, door het materiaal en de grootte.

Deze draagbare Pao lampen zijn evenwel ook fantastisch en geschikt om mee naar buiten te nemen. Zowel de voet als de kap van de lamp zijn gemaakt van polycarbonaat met een gladde, hoogglans afwerking. De lichtbron van de lamp is verborgen in de kap, achter een opalen polycarbonaat diffusor, wat zorgt voor een efficiënte diffuse downlight met een warme, huiselijke gloed. Door het compacte, op batterijen werkende ontwerp kan de lamp naar verschillende kamers in huis worden verplaatst, of naar de tuin en andere buitenruimtes.

De lamp is verkrijgbaar in verschillende vier kleurvarianten: zwart, wit, grijs of rood.

Pao Portable HAY Fukasawa afmetingen

  • Inclusief vervangbare LED-lichtbron voor een levensduur van minimaal 25.000 gebruiksuren.
  • Geïntegreerde touch stap dimmer met drie standaard instellingen op de voet van de lamp. De helderheid van de lamp kan op 40%, 70% of 100% gezet worden.
  • Minimaal 10 uur gebruik voordat de ingebouwde batterij moet worden opgeladen via USB.
  • IP44-classificatie buitenshuis.
  • Geschikt voor zowel binnen- als buitenomgevingen.

De maat: diameter 23 cm, hoogte 23 cm.

De led van deze lamp kan vervangen worden en wordt standaard geleverd met 1x LED G4, 3W, 220lm, 2800K warm white.

 

Over Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa (1956) is een Japanse designer die sinds 2003 zijn eigen designbureau voert. Nadat hij in 1980 afstudeerde aan de Tama Art University werkte hij lange tijd in de Verenigde Staten, vanaf de jaren negentig voor IDEO, een internationaal ontwerp- en adviesbureau dat hij hielp te vestigen in Tokio.

Fukasawa heeft een belangrijke stempel gedrukt op het retailbedrijf Muji, waar hij vele producten voor heeft ontwikkeld. Muji’s ontwerpfilosofie is minimalistisch en legt de nadruk op recycling. De laatste jaren heeft hij veel gewerkt voor Europese merken als Magis, B&B Italia, Driade en Boffi en heeft daar veel lof voor gekregen.

Hij is een van de mede directeuren van het (enige) designmuseum in japan, 21_21 DESIGN SIGHT en veel van zijn werk is opgenomen in de collecties van het MoMA. Sinds 2014 doceert hij Integrated Design aan de Tama Art University als professor.

‘Vorm ontwerpen is vorm geven aan waarden die mensen stilzwijgend delen en wensen.’

Zijn ontwerpen zijn vaak intuïtief van aard, eenvoudig, perfect. Hij is door Bloomberg Businessweek beschreven als een van 's werelds meest invloedrijke ontwerpers.

Naoto Fukusawa over waarom design bescheiden moet zijn

 

HAY

HAY is een Deens merk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel productie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
Fukasawa / HAY

Afmetingen
Ø 23 cm, H23 cm

Materiaal
ABS, PP

Fitting
LED G4

Snoerlengte
geen snoer

Spanning (Volt)
12

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss