-20%

Nr 23 van 106

Pao (melk)glazen Tafellamp - HAY / Fukasawa

Artikelnr.: 5710441289524
€ 539,00 € 433,00 (inclusief btw)
Voorraad: 3 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Pao (melk)glazen Tafellamp - HAY / Fukasawa

De Pao-lampencollectie van de Japanse designer Naoto Fukasawa voor HAY blinkt uit in eenvoud. Al zijn werk is van een prachtige eenvoud (kijk ook eens naar zijn Déjà-vu stoelen voor Magis) - een kind kan het tekenen. De Pao serie lampen is geïnspireerd op en vernoemd naar de vorm van de traditionele Mongoolse Pao tenten, met haar zachte rondingen.

Er is naast deze melkglazen tafellamp een hele reeks van tafel- en hanglampen van te krijgen, ook voor buiten (draagbaar), allen even prachtig van vorm. Maar deze melkglazen tafellamp blinkt daarin wat ons betreft in uit, door het materiaal en de grootte.

De maat: diameter 35 cm, hoogte 30,5 cm.

De lamp is dimbaar in 3 stappen en bevat een geintegreerde LED van 11W (700lm), 2600K warm white.

 

Over Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa (1956) is een Japanse designer die sinds 2003 zijn eigen designbureau voert. Nadat hij in 1980 afstudeerde aan de Tama Art University werkte hij lange tijd in de Verenigde Staten, vanaf de jaren negentig voor IDEO, een internationaal ontwerp- en adviesbureau dat hij hielp te vestigen in Tokio.

Fukasawa heeft een belangrijke stempel gedrukt op het retailbedrijf Muji, waar hij vele producten voor heeft ontwikkeld. Muji’s ontwerpfilosofie is minimalistisch en legt de nadruk op recycling. De laatste jaren heeft hij veel gewerkt voor Europese merken als Magis, B&B Italia, Driade en Boffi en heeft daar veel lof voor gekregen.

Hij is een van de mede directeuren van het (enige) designmuseum in japan, 21_21 DESIGN SIGHT en veel van zijn werk is opgenomen in de collecties van het MoMA. Sinds 2014 doceert hij Integrated Design aan de Tama Art University als professor.

‘Vorm ontwerpen is vorm geven aan waarden die mensen stilzwijgend delen en wensen.’

Zijn ontwerpen zijn vaak intuïtief van aard, eenvoudig, perfect. Hij is door Bloomberg Businessweek beschreven als een van 's werelds meest invloedrijke ontwerpers.

Naoto Fukusawa over waarom design bescheiden moet zijn

 

HAY

HAY is een Deens merk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel productie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
Fukasawa / HAY

Afmetingen
Ø 35 cm, H 30,5 cm

Materiaal
Glas (white opal)

Fitting
LED G4, 11W (700lm), 2600K warm white

Snoerlengte
2 meter

Spanning (Volt)
230 v

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss