Nr 24 van 106

Pao glazen hanglamp - HAY / Fukasawa

Artikelnr.: 5710441289517
€ 455,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Pao (melk)glazen hanglamp - HAY / Fukasawa

De Pao-lampencollectie van de Japanse designer Naoto Fukasawa voor HAY blinkt uit in eenvoud. Al zijn werk is overigens van een prachtige eenvoud (kijk ook eens naar zijn Déjà-vu stoelen voor Magis) - een kind kan het schetsen. De Pao serie lampen is geïnspireerd op en vernoemd naar de vorm van de traditionele Mongoolse Pao tenten, met haar zachte rondingen.

Er is naast deze melkglazen hanglampen een hele reeks van tafel- en (stalen) hanglampen te krijgen, ook voor buiten (draagbaar), allen even prachtig van vorm. Maar de melkglazen tafellamp en melkglazen hanglampen blinken daarin wat ons betreft in uit, door het materiaal en de grootte.

 

Afmetingen Pao hanglamp

De glazen hanglamp is sinds 2024 nog maar in 1 maat te krijgen: de medium met een diameter van 35 cm en een hoogte van 14,5 cm.

De lamp is dimbaar en bevat een geintegreerde LED van 10W (690lm), 2600K warm white.

 

Over Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa (1956) is een Japanse designer die sinds 2003 zijn eigen designbureau voert. Nadat hij in 1980 afstudeerde aan de Tama Art University werkte hij lange tijd in de Verenigde Staten, vanaf de jaren negentig voor IDEO, een internationaal ontwerp- en adviesbureau dat hij hielp te vestigen in Tokio.

Fukasawa heeft een belangrijke stempel gedrukt op het retailbedrijf Muji, waar hij vele producten voor heeft ontwikkeld. Muji’s ontwerpfilosofie is minimalistisch en legt de nadruk op recycling. De laatste jaren heeft hij veel gewerkt voor Europese merken als Magis, B&B Italia, Driade en Boffi en heeft daar veel lof voor gekregen.

Hij is een van de mede directeuren van het (enige) designmuseum in japan, 21_21 DESIGN SIGHT en veel van zijn werk is opgenomen in de collecties van het MoMA. Sinds 2014 doceert hij Integrated Design aan de Tama Art University als professor.

‘Vorm ontwerpen is vorm geven aan waarden die mensen stilzwijgend delen en wensen.’

Zijn ontwerpen zijn vaak intuïtief van aard, eenvoudig, perfect. Hij is door Bloomberg Businessweek beschreven als een van 's werelds meest invloedrijke ontwerpers.

Naoto Fukusawa over waarom design bescheiden moet zijn

 

HAY

HAY is een Deens merk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel productie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
Fukasawa / HAY

Afmetingen
Medium: Ø 35 cm, H 14,5 cm; Large: Ø 47 cm, H 16,5 cm

Materiaal
Glas (white opal)

Fitting
LED G4, 10W (690lm), 2600K warm white

Snoerlengte
4 meter

Spanning (Volt)
230 v

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss