-10%

Nr 20 van 77

Mantis BS8 vloerlamp 160 cm - DCW éditions

€ 1.089,00 € 981,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Mantis BS8 vloerlamp 160 cm - DCW éditions

De Mantis lampen van Bernard Schottlander voor het Franse merk DCW éditions zijn ontwikkeld in de jaren 50: als bewonderaar van Alexander Calder (Amerikaanse beeldhouwer bekend om zijn prachtige mobilen) creëerde hij een serie lampen waarin beweging centraal staat. Door een slim systeem van contragewichten in combinatie met een reeks sterke en flexibele metalen staven hangen de lampen als acrobaten in de lucht. Ook de kap is prachtig en vol beweging.
 

Varianten Mantis lampen serie

Er zijn van de Mantis serie in totaal 9 lampen te krijgen: 4 wandlampen (25 cm, 45 cm, 71 cm of 153 cm diep), 3 vloerlampen (ong. even hoog maar met ander onderstel), een tafellamp en een geweldige plafonnière. De lampen zijn allemaal mooi, maar de plafonnière is bijna surreëel door de lange vorm.

Een aantal van deze lampen zijn naast in het mat zwart ook te krijgen in het groen: de kap zelf blijft dan in het matzwart maar de body is in het groen, zie afbeeldingen voor de verschillen.

 

Klik voor een overzicht van alle producten van DCW éditions hier.

 

Huidige variant: Mantis BS8 Vloerlamp (160 cm)

De BS8 Vloerlamp van 160 cm (maximale stand) staat op een rond plateau op de grond. Door een tegengewicht blijft hij in evenwicht, bovendien kan hij alle kanten opdraaien. Alle Mantis lampen hebben de opmerkelijke lampenkamp die ons inderdaad doet denken aan de mobilen van Alexander Calder. Een beetje organisch, en vol beweging.

Aan de lamp zit een snoer van 200 cm met een schakelaar (op 50 cm van lamp), dit is geen dimbare schakelaar en de lamp is zodoende niet dimbaar. Je kunt de lamp natuurlijk aansluiten op een wanddimmer want de lamp bevat een E14 fitting waardoor je zelf kunt bepalen welke LED lamp (max 15 watt) je wilt gebruiken.

Er is nog een vloerlamp van de mantis serie te krijgen: de mantis B1, ook 170 cm hoog, met een iets andere vorm en op ranke poten.

 

Over Bernard Schottlander

Bernard Schottlander werd geboren in Mainz, Duitsland in 1924 en verhuisde in 1939 naar Engeland. Nadat hij in het Britse leger in India had gediend, leerde hij lassen en volgde hij een cursus beeldhouwkunst aan het Leeds College of Art en vervolgens - met behulp van een beurs – in het Anglo-Franse kunstcentrum in St John's Wood. Bernard Schottlander omschreef zichzelf als een ontwerper voor interieurs en een beeldhouwer voor exterieurs.

Na een aantal succesvolle jaren als industrieel ontwerper, koos Bernard Schottlander ervoor om zich te concentreren op de beeldhouwkunst. Eind jaren vijftig richtte hij een werkplaats op in Noord-Londen, waar hij jarenlang vakkundig werd bijgestaan ​​door George Nash. Vanaf 1965 doceerde hij metaalbewerking aan de St Martins School of Art. In hetzelfde jaar maakte hij deel uit van de groepstentoonstelling Six Artists aan het Institute of Contemporary Arts in Londen en in het jaar daarop (1966) had hij zijn eerste solotentoonstelling in de Hamilton Galleries, Londen.

 

Over DCW éditions

DCW Editions is een Frans designmerk opgericht door Philippe Cazer en Frédéric Winkler die zorgvuldig geselecteerde (Franse) designklassiekers uit de vorige eeuw opnieuw uitbrengen.

 


Philippe Cazer en Frédéric Winkler

Ze begonnen in 2008 met het produceren van de befaamde Gras lamp van Bernard-Albin Gras en de Surpil stoel van Julien-Henri Porché, beiden ontworpen in de jaren 20. Dat was zo’n succes dat er al gauw meer volgde: lampen uit de jaren 50 (Bernard Schottlander’s Mantis lamp) en de jaren 70 (Bertrand Balas’ Here Comes the Sun Lamp).

Allen prachtige iconen van hun tijd maar tevens tijdloos in de zin dat ze nog altijd overeind blijven in een hedendaags interieur. De collectie van DCW Editions is inmiddels vrij uitgebreid en heeft zich voornamelijk gefocust op verlichting. Door vele varianten op de gekozen lampen uit te brengen zijn de opties groot. Er zijn maar weinig merken die zulke prachtige buitenlampen produceren.

 


Grass lamp voor buiten

Wij vinden het lampen die een modern interieur enorm kunnen verrijken omdat ze er gelaagdheid in aanbrengen: mooie organische vormen die verbonden met wand of plafond enigszins vervreemden. Degelijk gemaakt ook: lampen die je van generatie op generatie doorgeeft.

Merk / Designer
DCW éditions / Bernard Schottlander

Afmetingen
H160 cm

Materiaal
Staal, Aluminium, Messing

maximale wattage
MAX 15 watt (gebruik LED!)

Fitting
E14 (kleine fitting)

Snoerlengte
200 cm

Spanning (Volt)
220 volt - IP20

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss