Nr 15 van 25

Behang Large Stripes 'Morning' - Carole Baijings / Petite Friture

€ 249,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 3 weken.

Behang Large Stripes 'Morning' - Carole Baijings / Petite Friture

Het behang dat Carole Baijings heeft ontworpen voor het Franse merk Petite Friture valt op door het prachtige verloop in het kleurgebruik. Zoals vaak in haar werk is het geinspireerd op de natuur, waar kleuren in elkaar overgaan en er hierdoor diepte gecreerd wordt.

'Net als bij een schilderij zie je niet hetzelfde als je er van dichtbij of van veraf naar kijkt.'

In het werk van Carole Baijings neemt kleur altijd een belangrijke positie in. De ontwerpen zijn vaak minimalistisch van opzet maar in details rijk bewerkt en fel van toon en kleur. Ze gebruikt veel fluor en veel pasteltinten, in geen enkel product van Baijings zit zwart.

'Kleur is in mijn ogen even belangrijk als vorm. Ik denk in kleur - het is geen keuze achteraf. Je kunt er een emotie mee oproepen of een esthetisch of dramatisch beeld mee versterken.'

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE BEHANG VAN PETITE FRITURE HIER

 

Behang Large Stripes

Het Behang Large Stripes is te krijgen in 5 kleurtonen: Morning, Midday, Afternoon, Evening en Night. Voor het overzicht hebben we de vijf tinten naast elkaar gezet, zodat je het verloop goed kunt zien.

We hebben alle stalen in de winkel in Amsterdam, kom gerust kijken of vraag een staal aan, dan sturen we het je toe! Levertijd van dit behang is ongeveer 2-3 weken.

 

Eigenschappen Behang Petite Friture

Het behang is vlambestendig, non-woven en gemaakt in Frankrijk. Het is 'vliesbehang', komt per rol van 10 meter in 50 cm breedte.

Vliesbehang is behang met een vinyl toplaag. Het kan worden aangebracht zonder dat je het helemaal moet 'inlijmen' zoals dat vroeger met behang gebeurde. Je lijmt het eenvoudig - snel - op de muur, ook bij het verwijderen komt het er in zijn geheel weer af (zonder afstomen). Er is dus geen behangtafel nodig. Andere voordelen tov traditioneel behang: het krimpt niet en er ontstaan geen vlekken of 'bellen' en het is sterker dan traditioneel behang, scheuren is vrijwel onmogelijk.

 

Petite Friture

is een Frans designlabel dat ontstond in 2009, met "de wil om jonge talenten te promoten en om met hen een catalogus van objecten, verlichting en klein meubilair te ontwikkelen die een vibratie creëert". Het resultaat zijn elegante en toegankelijke objecten die op een eenvoudige en ongeremde manier een verhaal vertellen: objecten die ons dagelijks leven begrijpen en ons uitnodigen om ervan te genieten.

Een van hun bekenste ontwerpen / producten is zonder enige twijfel de Vertigo lamp, maar ze hebben veel meer ontwerpen die wij heel mooi vinden.

Merk / Designer
Carole Baijings / Petite Friture

Afmetingen
rol: 50 cm x 10 meter

Materiaal
papier / vinyl

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss