Vorige Nr 34 van 163 Volgende

Toiletborstel goud 'Charley' - Studio Job / Seletti

Artikelnr.: 8008215133133
€ 99,00 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Let op: ivm vakantie versturen wij pas 10 aug!

Gouden Toiletborstel 'Charley' - Seletti

De Charley toilet brush gold ofwel gouden toiletborstel 'Charley' van ontwerpduo Job Smeets en Nynke Tynagel (Studio Job) voor het Italiaanse designmerk Seletti is onderdeel van een toiletset: er is naast deze toiletborstel ook een gouden toiletrolhouder genaamd 'Maurizio' van te krijgen. Plaats ze beiden in je badkamer of  WC voor een spectaculair effect...

De toiletborstel is vrij hoog (lange steel), namelijk 58 cm en de pot onderin heeft een diameter van 17,5 cm. Hij is gemaakt van hars met gouden afwerking, de borstel kun je vervangen door losse opschroefbare wc borstels. Dit setje maakt echt grote indruk, op de foto zijn ze mooi, maar toen we ze in het echt binnnen kregen in de winkel waren we ronduit onder de indruk. Ze zijn wat groter dan gebruikelijk en het goud is zeer glansend.

 

Over Studio Job

Kunstenaars en ontwerpduo Job Smeets en Nynke Tynagel richtten Studio Job in het jaar 2000 op. Ze werken in hun designs veel met symboliek en iconografie en zijn naar eigen zeggen vooral geïnteresseerd in de relatie tussen ‘mens en object’ en het verhaal dat de mens aan die objecten toekent. Daarnaast hebben ze sinds het begin van hun bestaan actief de grens tussen kunst en design doen vervagen: ze maakten naast productie voor de massa (design) tevens unica’s (kunst) die ook als zodanig werden tentoongesteld en verkocht. Inmiddels is dat landschap, mede door hen, behoorlijk verandert en is het vanzelfsprekender geworden dat disciplines worden genegeerd. De controverse in de begintijd was echter groot, met kritiek van beide kanten: de unica’s waren niet alleen slechte kunst maar ook nog eens slecht design want niet toegankelijk voor iedereen (want te duur).

Naast hun symboliek en iconografie, die breed is en zowel pop-iconisch als klassiek vorstelijk, valt het bijna extremistische perfectionisme op. Het team in de studio, variërend van traditionele ambachtslieden tot hedendaagse industriële professionals, van beeldhouwers, meubelmakers en schilders tot specialisten in gegoten brons, glas-in-lood, lasersnijden of 3D-printen, realiseren de Studio Job ontwerpen met extreme precisie.

De lijst van tentoonstellingen en prijzen is eindeloos en Studio Job is inmiddels wereldwijd erkent en beroemd, hun werk wordt als kunst door musea en verzamelaars aangekocht. Ga voor het zien van hun werk in lopende tentoonstellingen  / galeries naar hun website voor een overzicht.

Wij vinden hun werk soms ongelooflijk prachtig, soms wat flauw of kitsch, maar altijd indrukwekkend zorgvuldig. Dat Studio Job ook ontwerpt voor het sterk iconische Italiaanse merk Seletti komt niet als een verrassing en maakt dat het genoemde argument dat hun werk niet toegankelijk zou zijn voor de massa want te duur onzin is. De tuinset Industy Collection is een prachtig herdesign van een oude stijl in nieuwe iconen en absoluut betaalbaar.

 

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

Merk / Designer
Seletti / Studio Job

Afmetingen
Hoogte 58 cm, diameter 17,5 cm

Materiaal
Hars met gouden afwerking

© 2017 - 2021 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss