Nr 17 van 40

Theepot 'Undressed' - theepot badende dame Pols Potten

Artikelnr.: 8718142028753
€ 75,00 (inclusief btw)
Voorraad: 5 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Over de undressed teapot

De ‘Undressed Teapot’ is een theepot met aan de binnenkant een tekening van een naakte dame. De theepot is onderdeel van een serie: er zijn ook bijpassende theekopjes maar zelfs (soep of snack) kommetjes van te krijgen.

Het is een grappige en mooie illustratie van Esther Hörchner voor het Nederlandse designmerk Pols Potten: de naakte meisjes zitten in hun kopjes en in dit geval de theepot te wachten tot je ze met thee vult zodat ze in bad kunnen.

De theepot is gemaakt van hoogwaardig, handgemaakt porselein en is door het ingetogen ontwerp prima te combineren met bestaand servies.

Ø15 x H16 cm, inhoud: 1,1 ltr.

 

Esther: “Ik verzamel porseleinen kopjes, borden en vazen en ik wilde graag ooit servies ontwerpen met eigen illustraties. Ik wilde de vorm van de theekop onderdeel laten zijn van het ontwerp, in dit geval een klein bad waar ik de meisjes in kon laten zwemmen. Ik vind dat een goed ontwerp je een glimlach moet geven; je moet geraakt worden door de verfijning of een kleine knipoog in het werk.”

Let op: afwassen met de hand, in een afwasmachine wordt de illustratie langzaam minder helder.

 

Esther Hörchner

studeerde grafisch ontwerp en illustratie aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 2009 werkt ze in een samenwerkingsverband genaamd 'Het Paradijs'. Het Paradijs is opgericht door drie illustratoren: Els ten Klooster, Esther Hörchner en Maaike Burgers. Het illustratiewerk is gedetailleerd en verfijnd, met af en toe een knipoog. Met de producten willen ze het dagelijks leven wat meer flair geven. Naast het ontwerpen van eigen producten werken ze ook in opdracht. Zie illustratie hieronder.

Pols Potten

Pols Potten is een toonaangevend internationaal merk op het gebied van interieur en woonaccessoires, opgericht in Amsterdam in 1986. Vernieuwend, onconventioneel en duidelijk geworteld in de Nederlandse design traditie. Ze brengen een uitgebreide collectie op de markt waardoor je het merk regelmatig tegenkomt in verschillende media en vooraanstaande winkels in binnen- en buitenland.

Alle Pols Potten producten ontstaan in de Pols Potten studio, onder leiding van Jan Wolleswinkel.

"Hierbij maken we maar al te graag gebruik van de creativiteit van andere Nederlandse ontwerpers en ambachtsmensen uit de hele wereld. Tijdens onze reizen vinden wij hen of zij vinden ons. Is er een klik en begrijpen we elkaars humor, dan ontstaan de mooiste dingen! Pols Potten studio zorgt voor de samenhang en zo komen we tot een caleidoscopische collectie, elk seizoen opnieuw."

Merk / Designer
Pols Potten

gewicht
1

Afmetingen
Ø15 x H16 cm, inhoud: 1,1 ltr.

Materiaal
Porselein

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss