-50%

Nr 6 van 39

SHOWROMMODEL Fractal tafellamp (messing) 30 cm - Marc de Groot

€ 1.395,00 € 699,00 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Fractal tafellamp - Marc de Groot

De Fractal tafellamp van de Nederlandse designer Marc de Groot ontleent zijn naam aan het wiskundige concept ‘fractal’: een zichzelf herhalende vorm, tot in het oneindige, waarin motieven zich op steeds kleinere schaal lijken te herhalen. Prachtige vormen die vooral in de jaren ’70 - toen de fractal als visualisatie van de chaostheorie tot de verbeelding sprak - gebruikt werden.

De Fractal tafellamp van Marc de Groot is opgebouwd uit zeshoekige vormen die zich op verschillende manieren herhalen. Alle lijnen van de tafellamp leiden naar de kern, waarin de lichtbron zit. De lamp is zo opgebouwd dat deze lichtbron nooit direct zichtbaar is, en er een mooi diffuus licht via de hoekige vormen de ruimte in straalt.

De tafellamp is te krijgen in aluminium of messing, in 3 verschillende maten: een met een diameter van 30 cm en een hoogte van 46 cm, een diameter van 40 cm en een hoogte van 64 cm en een reusachtige met een diameter van 60 cm en een hoogte van maar liefst 160 cm.

Deze laatste is alleen in het brons te krijgen.

De materialen waaruit de lampen zijn opgebouwd, aluminium of messing, maakt deze tafellampen zeer duurzaam. Bovendien verouderen de lampen prachtig: vooral de messing lampen vinden we naarmate de tijd verstrijkt en het materiaal donkerder wordt steeds mooier worden.

De onderdelen van de lampen worden met een laser gesneden en vervolgens met de hand in elkaar gezet.

LET OP: HET BETREFT HIER HET SHOWROOMMODEL VAN 67 CM HOOGTE IN MESSING. SHOWROOMMODEL PRIJZEN ZIJN EX BEZORGING.

Mud in May is officiële dealer van Marc de Groot, je kunt al zijn ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over Marc de Groot

Marc de Groot is een Nederlandse ontwerper met een fascinatie voor wiskunde. Hij ontwerpt indrukwekkende lampen met namen als ‘fractal’ of ‘helix’ die opgebouwd zijn uit herhalende, in elkaar hakende metalen delen. Zelf noemt hij het ‘origami met metaal’: iedere lamp wordt namelijk opgebouwd uit veelal dezelfde laser gesneden metalen componenten die gezamelijk een prachtig geometrisch object vormen.

 

helix hanglamp marc de groot


De lampen zijn zorgvuldig doordacht: zo is bijvoorbeeld door de opbouw en plaatsing van de lichtbron in de ‘Fractal’ deze nooit direct zichtbaar, wat het licht in een mooi diffuus patroon verspreidt. Ook bij de ‘Helix’ is er bewust ruimte tussen de elementen gelaten, waardoor naast de klassieke functie - het verlichten van de ruimte eronder - ook een prachtig patroon ontstaat in de lamp zelf.

Daarnaast gebruikt hij duurzame materialen (aluminium of messing) die door het natuurlijke verouderingsproces steeds mooier worden. De lampen worden naarmate ze ouder worden donkerder van kleur, doorleefder.

Hij maakt zijn lampen met de hand in zijn atelier in Amsterdam, zie filmpje hieronder.

 

"Wanneer dingen zinvol zijn, verschijnt schoonheid. Ik streef ernaar om mijn eigen handtekening te zetten door middel van visuele wiskunde.”

Merk / Designer
Marc de Groot

Afmetingen
∅ 40 H 64 cm

Materiaal
messing

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss