Nr 5 van 53

MaMa Vaas Roderick Vos - Cor Unum

Artikelnr.: 0850003
€ 369,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 4 weken.

MaMaVaas van Roderick Vos / Cor Unum

De indrukwekkende MaMa vaas van Roderick Vos voor het Nederlandse keramiekatelier Cor Unum heeft drie delen waar je bloemen in kunt plaatsen. De grote vaas is ook zonder bloemen mooi genoeg om neer te zetten. Ze (we noemen haar ze, de naam zegt het al) is te krijgen in negen verschillende kleuren: wit, zwart (mat), roze (mat), marthan blauw, lichtblauw, grunings groen, metallic, brons en 'ugly glazes': blauw van boven met bruinkoperen strepen onderin.

Roderick Vos haalt veel inspiratie uit de natuur, de organische vorm van de MaMa vaas is daarin geen uitzondering: hij heeft zich laten inspireren door biologische structuren en celdelingen. De vaas bestaat uit drie vaasachtige vormen die als een bloem samensmelten. Het design is uit 1998 en inmiddels een absolute design klassieker.

Toen hij het ontwerp van de vaas uitwerkte was zijn uitgangspunt dat hij een vaas wilde realiseren die ook zonder bloemen mooi genoeg zou zijn om in het zicht te hebben staan. Dat is hem wat ons betreft goed gelukt: hoewel we hem in onze winkel met (kunst)bloemen tonen is de vaas ook prachtig als decoratief object.

De vaas heeft een diameter van 33 cm en een hoogte van 43 cm.

 

Roderick Vos

Roderick Vos is een Nederlandse designer (1965) die in zijn ‘Studio Roderick Vos’ in Heusden samenwerkt met zijn partner Claire Vos-Teeuwen. Tijdens zijn opleiding aan de Design Academie in Eindhoven liep hij stage in Japan, iets wat naar eigen zeggen veel invloed op zijn werk heeft gehad. Ook zijn tweede stage, bij Ingo Maurer (lichtontwerper uit Duitsland), maakte grote indruk en heeft hem gevormd tot wat hij is: een designer die vormgeeft volgens het principe dat wat mooi is ook goed en waar is (filosofie van Plato), niet slechts entertainend maar waaraan een esthetisch genoegen aan te beleven is, sterke vormen die mooi, goed en echt zijn…

Roderick Vos en Claire Vos-Teeuwen werken daarom ook graag met industriële technieken zoals glasblazen, lassen en ijzer gieten: vakmanschap vormt in hun beleving een van de belangrijkste emoties in een product.

Werken van de studio Roderick Vos zijn inmiddels te vinden in musea als Het Stedelijk in Amsterdam of het Design & Arts Museum in New York.

 

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Merk / Designer
Roderick Vos / Cor Unum

gewicht
3

Afmetingen
33 cm diameter, hoogte 43 cm

Materiaal
Aardewerk

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss