Nr 6 van 52

Carter Vaas Floris Hovers - Cor Unum

Artikelnr.: 7112032896575
€ 355,00 (inclusief btw)

Carter Vaas van Floris Hovers / Cor Unum

De vorm van de Carter vaas van Floris Hovers voor het Nederlandse keramiekatelier Cor Unum is gebaseerd op de gegoten aluminium motorblok of carter uit een bezinemotor. Net als bij een motorblok worden de twee helfden door middel van schroeven bij elkaar gehouden, waartussen een rubberen (kop)pakking de twee delen scheidt. Hierdoor is het ook mogelijk verschillende kleuren te combineren.

De carter vaas wordt net als een motorblok gegoten, maar dan niet van aluminium maar van gietklei.

De twee delen zijn apart te vullen met water. De vaas is ook zonder bloemen werkelijk prachtig.

 

Kleuren

Hij is te krijgen in 6 verschillende kleuren, die op alle manieren te combineren zijn. De kleuren zijn rood (tegen bruin aan), roze, geel, wit, groen en mint. We hebben een foto van alle verschillende kleuren als laatste foto getoont, hieruit kun je kiezen. Het rood is dus bijna bruin, donker bordeauxrood eigenlijk.

De vaas heeft een diameter van 31 cm en een hoogte van 23 cm.

 

Floris Hovers

Floris Hovers (1976) studeerde in 2004 af aan de Design Academy Eindhoven. Hij heeft zijn studio in Raamsdonksveer in Brabant, in een fabriek van zijn opa. Hij maakt eenvoudige ontwerpen zonder dat het minimalistisch is, meer mooi naïef en speels. Hij is het meest bekend van zijn eindeloze reeks prachtige autootjes van hout, waarvan hij er één per dag maakte, een jaar lang en die inmiddels in productie zijn genomen. Zijn werk is te vinden in het Stedelijk in Amsterdam, maar ook in New York en Milan.

Zie interview van hem hieronder.

 

 

Klik voor meer informatie over Floris Hovers hier om zijn website te bekijken.

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Merk / Designer
Floris Hovers / Cor Unum

gewicht
3

Afmetingen
33 cm diameter, hoogte 43 cm

Materiaal
Aardewerk

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss