-10%

Nr 6 van 28

Vertigo hanglamp Medium 140 cm - Petite Friture

Artikelnr.: 3760236180101
€ 895,00 € 805,00 (inclusief btw)

De Vertigo Hanglamp Small (140cm)

Wat de Vertigo hanglamp van designer Constance Guisset voor het Franse label Petite Friture bijzonder maakt is dat hij met zijn vorm de onderliggende ruimte lijkt te omarmen. Hierdoor ontstaat er onder de hanglamp een intieme ruimte. Dat is bijzonder, ook omdat de lamp van zichzelf heel licht en subtiel is. Hij doet wel wat denken aan een grote hoed. De Vertigo lijkt te zweven en door het licht ontstaat er een mooie tekening op het plafond.

De Vertigo is verkrijgbaar in twee maten (200 cm of 140 cm) in 6 verschillende kleuren: zwart, wit, koper, brons, beetle of kobaltblauw.

Hij is opgebouwd uit een fiberglasstructuur, met daaraan linten van polyurethaan. Iedere lamp wordt met de hand in elkaar gezet.

De lamp werd voor Petite Friture ontworpen door de Constance Guisset studio.

Maat: diameter 140 cm, hoogte 15 cm

 

 

Over Constance Guisset Studio

De Constance Guisset Studio werd opgericht in 2009. De studio is gespecialiseerd in productontwerp, interieurontwerp en scenografie, en bestaat uit een team van ontwerpers en architecten rond Constance Guisset. Het streven van de studio is lichte en geanimeerde objecten te maken, met het doel om verwondering op te wekken en een moment van ontsnapping in dromen aan te roepen.

Constance Guisset Studio werkte met internationale meubelmerken als Petite Friture, Moustache, Tectona, Nature & Découvertes, Molteni & C, La Cividina, enz. De Studio ontwierp ook industriële objecten voor bedrijven zoals La Cie - Seagate en reisaccessoires voor Louis Vuitton.

Sinds 2009 heeft de Studio de toneelontwerpen van verschillende shows gerealiseerd, waaronder de solo van Angelin Preljocaj, Le Funambule, zijn ballet Les Nuits, Laurent Garnier's concert in de Salle Pleyel of Mise en scène van de Compagnie Wang Ramirez. Het ontwerpt ook tentoonstellingen zoals voor het Musée Arts Décoratifs in Parijs, het musée du Quai Branly in Parijs en het Palais des Beaux Arts in Lille, of voor merken zoals Les Galeries Lafayette of Molteni (2011, Paris Designers 'days award for best scenografie).

 

Petite Friture

is een Frans designlabel dat ontstond in 2009, met "de wil om jonge talenten te promoten en om met hen een catalogus van objecten, verlichting en klein meubilair te ontwikkelen die een vibratie creëert". Het resultaat zijn elegante en toegankelijke objecten die op een eenvoudige en ongeremde manier een verhaal vertellen: objecten die ons dagelijks leven begrijpen en ons uitnodigen om ervan te genieten.

Merk / Designer
Petite Friture

gewicht
0,5

Afmetingen in verpakking
70 cm bij 70 cm bij 20 cm

Gewicht in verpakking
0,8 kg

Afmetingen
Ø: 140; H: 17 cm

Materiaal
Fiberglass, iron, polyurethane

maximale wattage
100 Watt

Fitting
E27

Spanning (Volt)
230V

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss