Nr 3 van 5

Bottoms up doorbell / deurbel van wijnglazen - Droog

Artikelnr.: 8717399070140
€ 149,50 (inclusief btw)
Voorraad: 3 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Bottoms Up Deurbel - Droog

De 'bottoms up doorbell' - een deurbel gemaakt van wijnglazen door Peter van der Jagt voor het Nederlandse designmerk Droog - is schitterend in zijn eenvoud en inmiddels een icoon voor het designlabel. Het maakt onmiddellijk duidelijk waar Droog voor staat: innovatie, toegankelijkheid en humor. De werking van de bel is expliciet zichtbaar, het geluid wordt gemaakt met een hamertje en twee kristallen wijnglazen.

De Bottoms Up Doorbell kreeg de Red Dot award in 2007.

Het ontwerp werd aangekocht door: Museo do Design in Lissabon, Centraal Museum Utrecht, Gemeente Museum Den Haag, The Montreal Museum of Fine Arts.

Mud in May is officiële dealer van Droog, je kunt al hun producten bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Peter van der Jagt

Peter van der Jagt werkt als freelance ontwerper voor bedrijven als Authentics, KesselsKramer, Karlsson and Pressentime. Hij was een design consultant voor Invention Promotion van 1996 tot 1999 en geeft les op de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Voor zijn Tegel keuken die hij samen met Arnout Visser en Erik Jan Kwakkel ontwierp, won hij verschillende prijzen waaronder de Red Dot award in 2007.

 

Droog

Droog is een Nederlands designlabel, opgericht in 1993, en wordt gezien als één van de bekendste exponenten van Dutch Design. Bekende ontwerpers die voor Droog ontwerpen zijn Hella Jongerius, Marcel Wanders, Tejo Remy, Richard Hutten, Henk Stallinga en Jurgen Bey.

Lab is de kern van de onderneming. Ontwerpers, partners en klanten, fabrikanten en projecten van over de hele wereld brengen ideeën in en van daaruit experimenteren de ontwerpers met nieuwe concepten, materialen en technieken, maar ook met eeuwenoude vakmethoden. Soms neemt Droog zelf het initiatief tot onderzoek of ontwikkeling en soms werkt Droog als intermediair, zoals bij opdrachten en projecten. Droog is gevestigd in Amsterdam.

Voor een overzicht van al het werk van Droog, klik hier.

Merk / Designer
Droog / Peter van der Jagt

gewicht
1,2

Afmetingen in verpakking
26 x 26 x 10 cm

Afmetingen
25 x 9 x 24 cm

Materiaal
electromagnet , stainless steel (excluding transformer) , wineglasses

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss