Vorige Nr 1 van 20 Volgende

Dombo Drinkbeker Richard Hutten - Gispen

Artikelnr.: 0050003
€ 14,00 (inclusief btw)

Over de Dombo drinkbeker

De Dombo of Domoor cup van designer Richard Hutten voor het Nederlandse designmerk Gispen is een prachtige drinkbeker met enorme oren als handvatten. Het is een van Richard Huttens meest bekende ontwerpen, een moderne klassieker die zijn werk typeert: speels, mooi en leuk. De beker is zeer geschikt als kinderbeker om mee te leren drinken, maar is ook geschikt als decoratief object om pennen en dergelijke in te bewaren.

Wij vinden het werk van Richard Hutten prachtig, hij behoort wat ons betreft tot een van de iconen van de Nederlandse designers, ook zijn lampen vinden wij buitengewoon mooi. Deze Dombo cups zijn inmiddels de favorieten van onze kinderen en hangen prachtig aan hun oren in de keuken.

De Dombo drinkbeker is onbreekbaar, vaatwasserbestendig, gemaakt van PCC, weekmaker en BPA vrij en gaat een leven lang mee!

Maten: 25,7 cm van oor tot oor, 9,5 cm hoog en een diameter van 7,7 cm.

 

Over Richard Hutten

Richard Hutten (1967) is een van Nederlands meest succesvolle designers die vreemd genoeg misschien wel bekender is buiten Nederland dan in Nederland zelf. Hij heeft vele internationale prijzen voor zijn werk gekregen.

‘Traditioneel gaat ontwerp over het oplossen van een probleem. Ik los geen problemen op: ik creëer mogelijkheden.’

Hij startte direct na het doorlopen van de Design Academie in Eindhoven met zijn ontwerpstudio in Rotterdam en heeft sinds die tijd vele vernieuwende ontwerpen op zijn naam staan, waarbij hij continu de grenzen van design verlegt. Speelsheid (hij introduceerde de term 'homo ludens' - spelende mens) is een belangrijk aspect van zijn werk: zijn ontwerpen zijn naar eigen zeggen niet alleen mooi, maar ook optimistisch en leuk.

 

Zijn meest bekende ontwerp is zonder enige twijfel de ‘domoor’, de mok of drinkbeker met twee enorme oren als handvatten, inmiddels een moderne klassieker te noemen.

Hij is een belangrijke exponent van ‘Droog Design’, waarin hij betrokken was direct vanaf de start in 1993, wat hem een van de belangrijkste oprichters maakt van de beroemde Dutch Design beweging. Sinds 2008 is Richard Hutten de art director van Gispen, Hollands tweede grootste en bekendste meubelmerk met een bijna 100-jarige geschiedenis.

Zijn indrukwekkende klantenlijst zijn allemaal toonaangevend in hun vakgebied: Moooi, Muij, Offecct, Christofle, Artifort, Kvadrat, Moroso, Rabobank, Lloyd hotel, I + I Milano, DSM, Skultuna en Gemeentemuseum Den Haag, OMA / Rem Koolhaas, MVRDV, Centraal Museum Utrecht, Karl Lagerveld en HKH Prinses Beatrix der Nederlanden.

Zijn werk is opgenomen in de permanente collecties van meer dan 40 musea over de hele wereld, waardoor hij een van de meest verzamelde levende ontwerpers is. De lijst bevat MoMA New York, Victoria & Albert Museum Londen, Centraal Museum Utrecht, Vitra Museum Weil am Rhein, Museum voor Moderne Kunst San Francisco, Design Museum Londen, Design Museum Gent, Stedelijk Museum 's Hertogenbosch, Chicago Art Institute en het Stedelijk Museum Amsterdam.

In maart 2018 richtte hij de tentoonstelling ‘Zit!’ in het gemeentemuseum van den Haag in, een collectie van een honderdtal stoelen die of door hem zelf gemaakt zijn of uit zijn privé verzameling komen en die voor hem belangrijk zijn vanwege het baanbrekende ontwerp of omdat de maker ervan hem dierbaar is. Klik voor meer informatie over deze actuele tentoonstelling in het gemeentemuseum hier.

Interview Richard Hutten

Merk / Designer
Gispen / Richard Hutten

Afmetingen in verpakking
26 cm bij 10 cm bij 8 cm

Afmetingen
25,7 cm van oor tot oor, 9,5 cm hoog en een diameter van 7,7 cm

Materiaal
PPC, weekmaker vrij, BPA vrij

© 2017 - 2023 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss