Nr 40 van 62

Wooden table round ivory - Muller Van Severen / Valerie Objects

€ 2.995,00 (inclusief btw)

Wooden table round ivory  - Muller Van Severen / Valerie Objects

Deze tafels van het Belgische ontwerp duo Muller van Severen zijn ontworpen om het 5 jarig bestaan van Valerie Objects te vieren. Met een knipoog naar jaren ‘90 mensa tafels zijn ze zowel robuust als speels maar ook met oog voor detail. Het hout is zodanig gefreesd dat het precies in het metalen frame geklemd wordt waardoor het blad als een dun laagje op het frame lijkt te liggen.

Er is een ovale, rechthoekige en een ronde versie van deze tafel. Het blad is in vier verschillende houtsoorten verkrijgbaar: Berken, Eik, Walnoot en kers. Het frame is in de kleuren: rood, crème wit, groen en zwart verkrijgbaar.

Door al deze verschillende karakters in vorm, materiaal en kleur is een enorme hoeveelheid aan combinaties mogelijk. Er is er voor bijna elk denkbare omgeving wel een perfecte combinatie te vinden.

 

Over Muller Van Severen

Met hun achtergrond als kunstenaar bevinden de ontwerpen van Fien Muller en Hannes van Severen zich op het raakvlak van kunst en product ontwerp. Muller Van Severen als samenwerking is in 2011 ontstaan en sindsdien heeft het duo voor o.a. het Vitra Museum en Centre Pompidou ontworpen.

Muller Van Severen ontwerpt vanuit het materiaal en heeft een eigen visie op kleurgebruik. Zelf zeggen ze hierover: “Our objects reflect our deep appreciation of the materials we use to create them. When it comes to colour, we prefer to use integrally coloured materials, in which the colour penetrates to the very core of the object. Our paints are applied in textured layers, lending the designs a natural radiance.”

 

 

Valerie Objects

Valerie Objects is een relatief jong Belgisch designlabel opgericht door Axel Van Den Bossche (Serax) en art director Veerle Wenes (eigenaar van de Valerie Traan Gallery in Antwerpen). Ze streven ernaar om zoals ze het zelf zeggen ‘dagelijks te gebruiken objecten een esthetische betekenis te geven’. Het label staat voor unieke maar toegankelijke creaties, ontworpen voor dagelijks gebruik.

Ze werken met designers als Maarten Baas, Koichi Futatsumata, Muller Van Severen en Chris Kabel en hebben zich na hun start als eerste gestort op het creëren van nieuwe besteksets ('the cutlery project'), waarbij het doel was om de vorm van klassiek zilverwerk te ontstijgen. Het speelse bestek met haar grillige lijnen en prachtige kartelrand van Maarten Baas - naar een snelle schets - is daar een goed voorbeeld van.

Inmiddels produceert Valerie Objects meer dan bestek alleen maar ook lampen, stoelen, behang, kleden en zelfs snijplanken. Objecten gemaakt door ontwerpers die opvallen door een duidelijke signatuur. Vaak zijn het ontwerpers die met eerlijke, duurzame materialen werken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de alu stoelen van Muller van Severen - een samenwerking van de fotograaf Fien Muller en kunstenaar Hannes Van Severen - prachtige eenvoudige stoelen met mooie kleurcombinaties.

 

 

Presentatie van de the cutlery show in de Valerie Traan Gallery in Antwerpen

 

Portret van Veerle Wenes en haar galerie

Merk / Designer
Valerie Objects / Muller Van Severen

Afmetingen
h 74,3 x d 150 cm.

Materiaal
Staal, hout

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss