-10%

Nr 68 van 96

Slakom 28,5 cm H 9,5 cm Geel & Rood - Ottolenghi / Serax

Artikelnr.: B8921015C
€ 74,50 € 67,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

Saladekom 28,5 cm H 9,5 cm - Ottolenghi / Serax

Deze gele saladekom met rood patroon is onderdeel van het servies 'Feast' dat Ottolenghi en Bisignano voor het Belgische merk Serax ontwikkelden.

'Feast' is spontaan en kleurrijk waarmee zoals ze het zelf zeggen ‘het Ottolenghi-verhaal met voorwerpen wordt verteld’. Het is beschilderd met spontaan-nonchalante grafische patronen, afbeeldingen van groente of gezichten.

Wij vinden het een fris en mooi servies geworden, sommige beschilderingen ronduit prachtig, en voor het neerzetten van een rijke vrolijke tafel fantastisch (kortom: Feast!). Vooral de vele prachtig beschilderde serveerschalen maken grote indruk.

 

Overzicht Serveerschalen / Saladekom

De hoeveelheid serveerschalen is ruim; prachtige schalen met verschillende patronen in diameters van 30 cm (H 6 cm), 35 cm (H 4 cm), 36 cm (H 6 cm) of 44,5 cm (H 4 of 9 cm). Daarnaast is er een saladekom van 28,5 (H 9,5 cm) te krijgen. Deze schalen zullen op tafel vanzelfsprekend een centrale plek innemen.

 

 

 

 

 

 

 

Voor een overzicht van het gehele servies van Ottolenghi klik hier.

 

Over Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (1968) is een Brits-Israëlische chefkok die grote bekendheid kreeg als auteur van kookboeken waarin hij groente als centraal gerecht plaatst. Zijn meest bekende kookboek is 'Plenty', maar hij heeft inmiddels een hele reeks van kookboeken uitgebracht waarvan er meer dan 4 miljoen zijn verkocht. Daarnaast runt hij een aantal traiteurs en restaurants, (er werken zo'n 500 mensen voor hem) met naar het schijnt zachte, vriendelijke hand, waarin goede samenwerking en de rijkdom van multicultuur gevierd worden.

 

Over Ivo Bisignano

De uit Italie (Sicilië) afkomstige Ivo Bisignano is oorspronkelijk opgeleid als architect maar werkt als kunstenaar inmiddels veel breder dan dat: beeldhouwwerken, mode-illustraties, schilderwerk, video en zelfs animatie. Hij heeft de restaurants van Ottolenghi ingericht en ze zijn al jaren bevriend.

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maakt.

Servies / tableware blijft voor Serax echter een groot aandeel in hun collectie en zoals ze het zelf zeggen ‘hun liefdesverhaal’. Het merk is inmiddels de nummer één referentie bij sterrenrestaurants en Michelin-koks om hen te voorzien van creatief porselein of keramiek voor hun gerechten. Serax werkt met vele bekende ontwerpers zoals Sylvain Willenz, Ontwerpduo, Frédérick Gautier, Paola Navone, Roos van de Velde, Piet Boon en sinds 2019 ook met de modeontwerpster Ann Demeulemeester.

Merk / Designer
Ottolenghi / Serax

Afmetingen
diameter 28,5 cm, hoogte 9,5 cm

Materiaal
aardewerk: geschikt voor afwasmachine en magnetron

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss