Nr 34 van 52

Saggar Stack Tulpenvaas (body) - Inge Becka / Cor Unum

Artikelnr.: 0850044
€ 86,00 (inclusief btw)

Saggar Stack Tulpenvaas - Inge Becka / Cor Unum

De Saggar Stack tulpen vaas van Inge Becka is gebaseerd op de manier waarop keramiek traditioneel werd gemaakt in China: door omhulsels met gaten rond de te bakken producten te plaatsen (en stapelen) werd de temperatuur erbinnen stabiel gehouden. Deze omhulsels noemden ze ‘Saggars’, vandaar de naam van de vaas.

De Saggar Stack tulpenvaas is zo zelf samen te stellen: je stapelt de verschillende ‘saggar’ delen op elkaar en sluit af met een deksel. Zowel in de delen zelf als in de deksel zitten gaten waarin je tulpen kunt steken. Zo kun je de vaas zo hoog maken als je zelf wilt, en ook verschillend of gelijk van kleur.

 

Saggar delen

Er zijn Saggar delen in het brons, donkerblauw, lichtblauw of naturel (gebroken wit) en er zijn vier delen naturel met verschillende patronen: Bloesem, Henk, Vincent of Joep. De deksel is te krijgen in het donkerblauw of naturel.

Bij het uitzoeken van een mooie vaas begin je dus met de deksel en minimaal 1 saggar. Met extra saggars breid je de vaas vervolgens uit.

 

KLIK HIER VOOR HET KOPEN VAN DE DEKSEL VAN DE SAGGAR VAAS.

 

Veel plezier met samenstellen!

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Merk / Designer
Inge Bečka / Cor Unum

Afmetingen
saggar: 14,5 x 23,5 cm (8 gaten); deksel: 4,5 x 23,5 cm (9 gaten)

Materiaal
Aardewerk

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss