Nr 1 van 239

The New Trash Bag 'red alert & error' - Susan Bijl

€ 49,90 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

The New Trash Bag - Susan Bijl

The New Trash Bag is een herbruikbare zak / tas voor dingen als recycling (kranten, plastic) of wasgoed. Combineer hem met de Trash Rack zodat je hem kunt neerzetten en geef hem een ​​vaste plek in huis. Hij is er kleurrijk genoeg voor. Til de tas uit het rek, sluit hem met het trekkoord en draag hem naar de plek waar je je spullen wilt hebben.

De Trash Bag is langer dan de reguliere boodschappentas van Susan Bijl en kan daarnaast worden gesloten met een trekkoord. Ook bevat de tas handvatten: lang en kort, waardoor het comfortabel is om de tas te dragen - zowel over je schouder als gewoon in de hand.

Deze tas is perfect voor het recyclen van papier en glas, als wasmand, voor opslag of gewoon als grote boodschappentas. Het is de grootste tas die Susan Bijl tot nu toe gemaakt heeft: maar liefs 60 liter. De tas is bovendien door de ripstop Nylon supersterk, dus vul hem met wijnflessen, speelgoed, handdoeken of alles wat je wilt weggooien of opbergen!

Net als alle tassen van Susan Bijl kan The New Trash Bag op 30 graden worden gewassen als hij vies wordt.

Gemaakt van hoogwaardig Bluesign® gecertificeerd en 100% gerecycled ripstop nylon.

 

Let op: het rack / staander moet apart worden aangeschaft.

 

Haar ontwerp vinden wij van een frisse eenvoud met grote variatiekracht: ze heeft inmiddels vele series (die verschillen in kleur en ontwerp) gemaakt, die ook nog eens variëren in grootte en functie.

Afmetingen Trash Bag: 37 x 77 x 33 cm - 60L - Draagt ​​> 20kg

  • Extra groot
  • Dubbele handgrepen
  • Sluiting met trekkoord
  • 60L
  • Waterbestendig
  • Neopreen bescherming
  • Supersterk

 

Klik voor een overzicht van het werk van Susan Bijl hier.

 

Ontwerp Susan Bijl: 2000

Het oorspronkelijke ontwerp van de boodschappentas is ontstaan in 2000, toen Susanne Bijl student was op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en een tas wilde ontwerpen ‘die alle andere tassen overbodig zou maken’. Er zaten twee gedachten achter: afval van reguliere plastic zakken verminderen en ‘less is more’ - een typisch Nederlandse ontwerpfilosofie waarbij het silhouet van een generieke plastic tas het uitgangspunt was. Dit werd ‘The New Shoppingbag’: licht, waardoor makkelijk op te vouwen en mee te nemen, zeer sterk en met prachtige vaak felle kleurcombinaties.

In eerste instantie werd het vooral een hit onder vrienden, andere ontwerpers en modeliefhebbers, maar inmiddels is The New Shoppingbag een begrip. Soms lijkt het wel alsof heel Rotterdam met haar tassen rondloopt, als je ze eenmaal kent zie je ze overal. Iedere tas heeft een typerende  ‘handtekening’, de iconische 'Flash' - een diagonale streep die verschijnt op elk product dat Susan Bijl ontwerpt.

 

Succes New Shoppingbag

The New Shoppingbag is inmiddels ook wereldwijd een succes: haar tassen worden o.a. verkocht in Japan en het Verenigd Koninkrijk (Paul Smit). Susan Bijl lanceert vrijwel ieder jaar weer een nieuwe serie, vaak in samenwerking met andere ontwerpers zoals Bertjan Pot (serie uit 2017 en 2020 en voor HAY).

 

Milieuvriendelijk

Alle tassen zijn gemaakt onder het ‘bluesign’ certificaat, dat schadelijke stoffen uit het productieproces elimineert. Dit certificaat stelt en handhaaft standaarden voor producten die zowel veilig als milieuvriendelijk zijn. De stof voor de tas heeft een coating op waterbasis die ook waterafstotend is. Dit heeft een kleinere impact op het milieu dan een traditionele PU-coating.

Naast het feit dat je met deze boodschappentas dus bespaard op de plastic tasjes van de supermarkt is er dus ook in het productieproces veel aandacht besteed aan het zo milieuvriendelijk mogelijk produceren van de New Shoppingbag.

 

Huidige variant: de serie 'Trash & Stash'

De serie die we hier tonen is 'Trash & Stash’, gelanceerd in sep 2021, en dan daarbinnen de variant New Trash Bag. Voor deze serie ontwikkelde Susan Bijl twee nieuwe producten toe: de Stash (grote schoudertas) en de Trash (afvalbak voor verzamelen kranten, plastic e.d.), en enkele nieuwe kleuren voor de shoppingbag.

De New Stash Bag is 37 x 77 x 33 cm, waterdicht en kan tot 20 kg bevatten.

Merk / Designer
Susan Bijl

Afmetingen
37 x 77 x 33 cm, 60 L, tot 20 kg

Materiaal
Ripstop Nylon 100% gerecycled

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss