-29%

Nr 1 van 12

Olifantje van wit karton, My Zoo - Martí Guixé / Magis

€ 35,00 € 24,99 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

My Zoo, olifant - Martí Guixé / Magis

Deze olifant van wit karton die je zelf thuis in elkaar kunt zetten, is ontwikkeld voor de kinderkamer door kunstenaar Martí Guixé voor het Italiaanse designlabel Magis.
De olifant kan op zichzelf staan, of er kan mee gespeeld worden. Je kunt hem wit laten, of zelf inkleuren.

Lengte: 31 cm; Hoogte: 55 cm

 

Officiele dealer Magis design

Voor een overzicht van alle producten die wij van Magis Design voeren, klik hier.
Wil je een product dat er niet bij staat? Mud in May is officiele dealer van Magis design, we kunnen alle producten van hen leveren, mail of bel (020 737 2518) gerust!
Zo zijn er van deze serie vijf verschillende figuren, naast de olifant, ook nog de giraffe, de beer, dromedaris en de walvis. Allen in twee afmetingen (groot of klein).

 

Magis Mee Too

Magis Design heeft een hele collectie voor de kinderkamer ontwikkeld onder naam Me Too (een naam die inmiddels natuurlijk een hele andere associatie heeft, maar eerlijk is eerlijk, Magis was eerder). Er zijn bijvoorbeeld ook meer praktische producten zoals prachtige tafeltjes en kinderstoelen.

 

Over Martí Guixé

Martí Guixé werkt veelal met levende materie. Zijn werk kan worden getransformeerd en afgebroken. In zijn werk raken veel disciplines zoals antropologie, humor, gastronomie, typografie, menswetenschappen, exacte wetenschappen, performance en design.

 

Over Magis

Magis is een designmerk uit Noord-Italië dat in 1976 is opgericht door Eugenio Perazza. Het is een familiebedrijf dat er expliciet voor heeft gekozen om hun producten lokaal te produceren om zo het traditioneel vakmanschap waar de regio Veneto (Noord-Italië) al eeuwen om bekend staat in stand te houden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardig wereldmerk en werken ze met bekende designers als Jasper Morrison, Konstantin Grcic, Philippe Starck, Ronan & Erwan Bouroullec en Jerszy Seymour.

 

 

Het doel van Eugenio Perazza was om design en technologische innovatie hand in hand te laten gaan om ‘het leven van mensen te verrijken met mooie, nuttige en authentieke producten’. De naam ‘Magis’ belichaamde dit idee: Magis betekent in het Latijns 'meer dan'.

De logistieke en ecologische voetafdruk van Magis is door hun lokale productie relatief klein, bovendien kiezen ze altijd voor ‘tijdloos’ ontwerp geproduceerd met zoveel mogelijk duurzame materialen. Het zijn gebruiksobjecten bedoeld om een leven lang mee te gaan, bijna als een statement tegen de wegwerpmaatschappij.

 

 

Ze doen met die insteek ook veel materiaal onderzoek, het doel is om de milieu-impact van hun productie verder te verminderen. Ze zoeken naar alternatieven voor kunststof en experimenteren hiervoor met materialen als jute, hennep, gerecyclede, recyclebare en zelfs biologisch afbreekbare kunststoffen.

Maar boven alles maken ze prachtige producten: wij vinden bijvoorbeeld de (draad) vissen, wolken en vogels van Benedetta Mori Ubaldini een prachtige magische wereld creëren, of de moderne klassieker Déjà-vu stoel van Naoto Fukasawa, ongelooflijk mooi!

 

 

Promotiefilmpje Magis waarin founder Eugenio Perazza uitlegt hoe hij Magis startte.

 

Interview met Naoto Fukasawa over de ontwikkeling van de stoel Déjà-vu

Merk / Designer
Magis / Marti Guixé

gewicht
0,2

Afmetingen
Lengte: 31 cm; Hoogte: 55 cm

Materiaal
karton

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss