Nr 1 van 199

The New Protectable 13-inch 'free & red alert' - Susan Bijl

Artikelnr.: 8719632194644
€ 49,90 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

The New Protectable Susan Bijl

De ‘New Protectable’ is een kleurrijke, lichte maar sterke computer of tablet hoes van de Nederlandse ontwerpster Susan Bijl (Rotterdam) en is onderdeel van een serie. Hij is gemaakt van 100% gerecycled ripstop nylon en is gevoerd met neopreen (het zachte materiaal dat veel wordt gebruikt voor wetsuits). Het is een zacht, sterk en betrouwbaar materiaal dat je laptop of tablet veilig houdt.

Haar ontwerpen vinden wij van een frisse eenvoud met grote variatiekracht: ze heeft inmiddels vele series (die verschillen in kleur en ontwerp) gemaakt, die ook nog eens variëren in grootte en functie.

Grootte: 35 × 25,5 cm × 2,5 cm / 13,7 × 10 × 1 inch

Beschermd 13'' laptopvak
lichtgewicht
Waterafstotend
Neopreen bescherming
Rits van hoge kwaliteit
Machinewas, aan de lijn drogen

 

Klik voor een overzicht van het werk van Susan Bijl hier.

 

Ontwerp Susan Bijl: 2000

Het oorspronkelijke ontwerp van de boodschappentas is ontstaan in 2000, toen Susanne Bijl student was op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en een tas wilde ontwerpen ‘die alle andere tassen overbodig zou maken’. Er zaten twee gedachten achter: afval van reguliere plastic zakken verminderen en ‘less is more’ - een typisch Nederlandse ontwerpfilosofie waarbij het silhouet van een generieke plastic tas het uitgangspunt was. Dit werd ‘The New Shoppingbag’: licht, waardoor makkelijk op te vouwen en mee te nemen, zeer sterk en met prachtige vaak felle kleurcombinaties.

In eerste instantie werd het vooral een hit onder vrienden, andere ontwerpers en modeliefhebbers, maar inmiddels is The New Shoppingbag een begrip. Soms lijkt het wel alsof heel Rotterdam met haar tassen rondloopt, als je ze eenmaal kent zie je ze overal. Iedere tas heeft een typerende  ‘handtekening’, de iconische 'Flash' - een diagonale streep die verschijnt op elk product dat Susan Bijl ontwerpt.

 

Succes New Shoppingbag

The New Shoppingbag is inmiddels ook wereldwijd een succes: haar tassen worden o.a. verkocht in Japan en het Verenigd Koninkrijk (Paul Smit). Susan Bijl lanceert vrijwel ieder jaar weer een nieuwe serie, vaak in samenwerking met andere ontwerpers zoals Bertjan Pot (serie uit 2017 en 2020 en voor HAY).

 

Milieuvriendelijk

Alle tassen zijn gemaakt onder het ‘bluesign’ certificaat, dat schadelijke stoffen uit het productieproces elimineert. Dit certificaat stelt en handhaaft standaarden voor producten die zowel veilig als milieuvriendelijk zijn. De stof voor de tas heeft een coating op waterbasis die ook waterafstotend is. Dit heeft een kleinere impact op het milieu dan een traditionele PU-coating.

Naast het feit dat je met deze boodschappentas dus bespaard op de plastic tasjes van de supermarkt is er dus ook in het productieproces veel aandacht besteed aan het zo milieuvriendelijk mogelijk produceren van de New Shoppingbag.

Merk / Designer
Susan Bijl

Afmetingen
35 × 25,5 cm × 2,5 cm / 13,7 × 10 × 1 inch

Materiaal
100% gerecycled Ripstop Nylon & Neopreen

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss