-10%

Nr 4 van 6

Vierkante glazen kom hoog - Serax / Marcel Wolterinck

Artikelnr.: B0819405
€ 23,00 € 20,70 (inclusief btw)
Voorraad: 6 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Vierkante glazen kom hoog - Serax / Marcel Wolterinck

Dit glazen kommetje van de Nederlandse ontwerper Marcel Wolterinck voor Serax is onderdeel van het servies genaamd HEII ('eenvoud' in het Japans) dat zich kenmerkt door de herhaling van zachte hoekige vormen, die terugkomen in details als het oortje van de kopjes en de vorm van de schaaltjes en houten dienbladen. Het doet inderdaad Japans aan, spannend maar tijdloos, van mooie aardse materialen.

Het servies HEII bestaat uit schaaltjes en kopjes in gerookt glas of wit porselein, maar er is ook een dienblad van gecarboniseerde berk en ook is er een bestekset.

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN HET HEII SEVIES HIER.

 

Het glazen kommetje heeft een diepte en breedte van 12 cm, een hoogte van 6 cm.

 

Geschikt voor vaatwasser, niet geschikt voor de magnetron.

 

Over Marcel Wolterinck

Marcel Wolterinck (1960) is een Nederlandse ontwerper, ooit begonnen als bloemsierkunstenaar maar inmiddels uitgegroeid tot een allround ontwerper die in Laren zijn veelzijdig ontwerpbureau (en winkel) met meer dan 25 mensen in architectuur, interieur, styling, kunst, tuinen en producten leidt.

Wolterincks’ stijl is ingetogen, tijdloos minimalistisch met prachtige, natuurlijke materialen zoals marmer, hout en leer. Door herhalingen en lijnenspel creëert hij zowel rust als spanning. Aards en luxueus is hoe wij het zouden omschrijven. Hij begint met zijn productontwerpen zoals hij het zelf zegt bewust zonder een andere productlijn als basis, zo blanco mogelijk om tot nieuwe vormen en ideeen te komen. Hij is expliciet geïnspireerd door Japans ontwerp, waarin vaak dezelfde twee uitgangspunten voorkomen: tijdloos minimalistisch in combinatie mooie, natuurlijke materialen.

 

 

HEII servies

Het HEII servies is een goed voorbeeld van Wolterincks werk: net even anders, zorgvuldig, ingetogen elegant. Door de herhaling van de hoekige vormen, deze terug te laten komen in details als het oortje van de kopjes en de vorm van de schaaltjes, heeft hij een servies ontworpen dat inderdaad Japans aandoet, en volkomen tijdloos aanvoelt.

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN HET HEII SEVIES HIER.

 

Over Serax

Serax is een designlabel uit België dat in 1986 werd opgericht door de broers Serge en Axel Van Den Bossche (voeg de eerste delen van hun namen bij elkaar en je krijgt SerAx). Het merk staat vooral bekend om zijn uitgebreide servies collectie, ofschoon het inmiddels veel breder is en ook verlichting, meubels, bloempotten, handtassen en zelfs kaarsen maken.

 

Klik voor een overzicht van alle producten van Serax hier.

Merk / Designer
Serax / Marcel Wolterinck

Afmetingen
diepte en breedte van 12 cm, een hoogte van 6 cm

Materiaal
glas

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss