Nr 2 van 52

Flesvaas / Bottle collection Model 11 - Klaas Kuiken

€ 98,00 (inclusief btw)
Voorraad: 2 stuks. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Over de Flesvazen / Bottle collection van Klaas Kuiken

De flesvazen uit de bottle collection van de Nederlandse designer Klaas Kuiken zijn gemaakt van opnieuw geblazen glas: hij ontwikkelde een techniek met een compressor en oven waarin hij bestaande - massageproduceerde - flessen 'omblaast' tot deze prachtige en unieke flessen.

Hij maakt daarbij gebruik van het feit dat in ieder massageproduceerd glas verschillende wanddiktes ontstaan. Door deze onregelmatigheden te gebruiken maakt hij nieuwe vormen: op plekken waar het glas dunner is bolt het glas meer uit, en minder waar het dikker is. Door daarnaast met metalen ringen de flessen 'in the binden' kan hij bepalen waar het glas bij elkaar blijft en waar niet waardoor deze prachtige, werkelijk unieke vormen ontstaan.

Alle Bottles ontstaan zo zonder mal en elk object is dan ook anders van vorm, zelfs als het modeltype hetzelfde is!

 

Afmeting model DD: hoogte ca. 31cm
Materiaal: opnieuw geblazen glas

 

KLIK VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE FLESVAZEN UIT DE BOTTLE COLLECTION VAN KLAAS KUIKEN HIER.

 

Over Klaas Kuiken

Klaas Kuiken studeerde in 2010 af aan de ArtEZ School of Arts in Arnhem en was zoals hij het zelf verwoord altijd al bijzonder geïnteresseerd in het maakproces zelf: kun je het (massa)productieproces van design ook zo inzetten dat producten iets unieks en afwijkends behouden?

Het resultaat is dat de ontwerpen van Klaas Kuiken zowel unieke eigenschappen als standaardisaties in zich hebben, samengevoegd tot één product. Zijn kijk op materialen, fabricagetechnieken en productieprocessen is verfrissend, verrassend en charmant tegelijk.

Merk / Designer
Klaas Kuiken

Afmetingen
Hoogte van ca. 31 cm

Materiaal
Opnieuw geblazen glas

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss