Nr 43 van 52

Colt Vaas Roderick Vos - Cor Unum

€ 249,50 (inclusief btw)

Colt Vaas van Roderick Vos / Cor Unum

De Colt vaas van de Nederlandse Designer Roderick Vos voor het keramiekatelier Cor Unum heeft maar liefs tien delen waar je bloemen in kunt plaatsen. De naam zegt het al: het ontwerp is geinspireerd op de trommel van een colt revolver. Roderick Vos is ook de ontwerper van de bekende MaMa Vaas, inmiddels een klassieker.  Zijn vazen zijn expliciet ontworpen om ook zonder bloemen een prachtig object te zijn, en dat geldt ook voor de Colt vaas uit 2019.

De Colt vaas is te krijgen in vier verschillende kleuren: heel licht roze, bruin-roze (rose-taupe), gunpowder grijs of groen. 

Roderick Vos haalt veel inspiratie uit de natuur, de organische vorm van de MaMa vaas is daarin geen uitzondering: hij heeft zich laten inspireren door biologische structuren en celdelingen. De vaas bestaat uit drie vaasachtige vormen die als een bloem samensmelten. Het design is uit 1998 en inmiddels een absolute design klassieker.

De vaas heeft een diameter van 25 cm en een hoogte van 23 cm.

 

Roderick Vos

Roderick Vos is een Nederlandse designer (1965) die in zijn ‘Studio Roderick Vos’ in Heusden samenwerkt met zijn partner Claire Vos-Teeuwen. Tijdens zijn opleiding aan de Design Academie in Eindhoven liep hij stage in Japan, iets wat naar eigen zeggen veel invloed op zijn werk heeft gehad. Ook zijn tweede stage, bij Ingo Maurer (lichtontwerper uit Duitsland), maakte grote indruk en heeft hem gevormd tot wat hij is: een designer die vormgeeft volgens het principe dat wat mooi is ook goed en waar is (filosofie van Plato), niet slechts entertainend maar waaraan een esthetisch genoegen aan te beleven is, sterke vormen die mooi, goed en echt zijn…

Roderick Vos en Claire Vos-Teeuwen werken daarom ook graag met industriële technieken zoals glasblazen, lassen en ijzer gieten: vakmanschap vormt in hun beleving een van de belangrijkste emoties in een product.

Werken van de studio Roderick Vos zijn inmiddels te vinden in musea als Het Stedelijk in Amsterdam of het Design & Arts Museum in New York.

 

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Merk / Designer
Roderick Vos / Cor Unum

gewicht
3

Afmetingen
diameter 25 cm, hoogte 23 cm

Materiaal
Aardewerk

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss