Nr 1 van 19

Bubble Buddy met zeep - Foekje Fleur

€ 16,90 (inclusief btw)

Over de BubbleBuddy van Foekje Fleur

De 'Bubble Buddy' van designer Foekje Fleur is een van hergebruikt plastic (door haar zelf verzamelde shampooflessen!) gemaakte zeeprasp met bijbehorende multifunctionele huishoudzeep die geschikt is voor zowel schoonmaken, afwassen, de was doen of je handen wassen. De zeep geurt heerlijk naar citroenella en limoen.

Het uitgangspunt voor het ontwikkelen van de de bubble buddy was eenvoudig: iedereen heeft tal van shampooflessen in huis, plastic flessen die vooral veel water en relatief weinig werkzame stoffen bevatten. Waarom halen we het water er niet uit en verpakken we de werkzame stoffen (lees: zeep) niet gewoon in papier? Dat scheelt transportkosten en plastic. Net als vroeger.

 

50.000 flessen verzamelen

Ontwerpster Foekje Fleur deed een oproep in haar stad Rotterdam (AD bericht) tot het inleveren van 50.000 plastic flessen die ze omsmolt tot de 'Bubble Buddy', een prachtig zeepbakje en rasp (voor zeepsop) tegelijk. De zeepjes die erbij komen liet ze maken van 100% plantaardige producten.

De bubble buddy is niet alleen mooi en handig, maar ook een bewustwording van ons ogenschijnlijk onschuldige consumenten gedrag en de gevolgen daarvan voor het milieu. Een shampoofles met inhoud is nader bekeken vooral een verspilling van energie en grondstoffen.

 

Plastic reduceren

Doelde ze met haar vorige project 'bottle vases' al op een grotere bewustwording voor de plastic soep die wij als mensheid in de oceanen veroorzaken, met de 'Bubble Buddy' wil Foekje Fleur naast bewustwording daarwerkelijk de hoeveelheid plastic die we gebruiken (en weggooien) reduceren.

 

Bubble Budy Kit

De Bubble Buddy Kit is te krijgen in 8 verschillende kleuren, komt in een prachtig ontworpen doosje met uitleg en is aan te vullen met tal van zeepjes: van shampoo tot huishoudzeep. De rasp is om te draaien waardoor je een handig zeepbakje met uitlek rooster krijgt, zie onder.

 

Plastic soep

Een gebied in de Noord-Stille Oceaan, ook wel bekend als 'de Great Pacific Garbage Patch', wordt gekenmerkt door de uitzonderlijk grote hoeveelheid plastic die daar door de stromingen samenkomt. Plastic afval stroomt van de hele wereld naar deze plek, nadat ze door rivieren in zee zijn terechtgekomen. Plastic is niet biologisch afbreekbaar: ze wordt alleen afgebroken tot kleiner stukjes (micro-plastics). Deze kleine plastic balletjes zijn extreem gevaarlijk doordat ze de voedselketen binnendringen. Ze bedreigen allerlei diersoorten, niet alleen vissen, ook de mens.

 

Over Foekje Fleur

Foekje Fleur is een Nederlandse ontwerpster die objecten maakt die functioneel zijn en toch ruimte bieden voor nadenken. Haar aantrekkelijke en kleurrijke ontwerpen lijken op het eerste gezicht speels, maar zijn in feite geïnspireerd op serieuze onderwerpen als milieuvervuiling en dierenrechten. Ze werkt en woont in Rotterdam en is bekend geworden met haar wonderschone flesvazen van porselein.

 

Merk / Designer
Foekje Fleur

Afmetingen in verpakking
11,5 cm bij 8 cm bij 5,8 cm

Afmetingen
lengte 10,4 cm, breedte 7,4 cm en hoogte 4,7 cm, zeep: 8,4 cm bij 5 cm bij 2,5 cm.

Materiaal
Gerecycled kunststof, organische vegan zeep

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss