Nr 4 van 12

DIY Cyanotype kit Postcard - zelf blauwdruk prints of foto's afdrukken

Artikelnr.: 8720256255017
€ 22,50 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 1 week.

Over de cyanotype kit Postcard

Met deze cyanotype kit kun je dmv een in 1842 ontdekte fotografische techniek, in het Nederlands cyanotypie of blauwdruk techniek genoemd, op een analoge wijze een cyaan blauwe geprinte ansichtkaarten / postkaarten maken, waarbij je alleen gebruik maakt van zonlicht. De techniek werkt net als bij polaroid papier zonder doka (donkere kamer) en geeft niet alleen mooie resultaten, maar is ook erg leerzaam om de basiswerking van fotografie beter te begrijpen.

 

Cyanotype print maken: de techniek

De astronoom John Herschel ontdekte dat je door twee stoffen te mengen (ammoniumijzercitraat en kaliumhexacyanoferraat) en het mengsel vervolgens in het zonlicht te plaatsen dit prachtig blauw werd. Door papier ermee in te smeren en daar dan weer voorwerpen op te leggen konden blauwe foto’s worden gerealiseerd, waarbij de voorwerpen, die het zonlicht blokkeerden, als witte afdrukken zichtbaar waren. Door het papier goed schoon te spoelen werd de foto die zo ontstond gefixeerd. In die tijd is het jarenlang als proces gebruikt om tekeningen te kopiëren, en dan vooral bouwtekeningen van machines of gebouwen. Dat is de reden dat het ook bekend staat als blauwdruk, en dat blauwdruk synoniem is geworden met bouwplan.

 

Inhoud cyanotype kit Postcard

Met de cyanotype kit die wij verkopen kun je direct aan de slag. Het bevat een duidelijke handleiding, de fotochemicaliën, 12 ansichtkaarten van aquarelpapier 10 x 15 cm, handschoenen, spoelbakje, maatcilinder, mengbak en plastic roerstaaf en een foamkwast om de fotochemicaliën op het papier mee aan te brengen.

Na aankoop (voor mengen met water) nog 12 maanden houdbaar, als je het niet te veel in licht en/of warmte bewaard.

Veel succes!

 

Merk / Designer
PAR

Afmetingen in verpakking
16 cm bij 22 cm bij 6 cm

Materiaal
divers, zie omschrijving

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss