-48%

Nr 7 van 122

Seletti wears Toiletpaper Glazen

Artikelnr.: 8008215159638
€ 29,00 € 14,99 (inclusief btw)

Seletti wears Toiletpaper: Glazen

De glazen uit de 'Seletti wears Toiletpaper' reeks zijn gemaakt van het dunne Boroslicate Glass (laboratorium glas) en hebben de bekende afbeeldingen zoals ROSES, SNAKES, LIPSTICKS en SHIT. Ze zijn onderdeel van een serie, er zijn ook porseleinen bordjes van, maar ook kleden, vaatdoeken, stoelen en nog veel meer.

Van hetzelfde dunne glas voren ze ook espressokopjes, ook prachtig!

Spaar ze allemaal! De glazen hebben een doorsnede van diameter van 7 cm en zijn 13 cm hoog en zijn vaatwasserbestendig.

 

Seletti Wears TOILETPAPER is een samenwerking tussen Maurizio Cattelan, het tijdschrift TOILETPAPER van Pierpaolo Ferrari en het Italiaanse designbedrijf Seletti. Met een selectie afbeeldingen uit het tijdschrift werd een bijzondere verzameling objecten gemaakt, waaronder dit bord. Zwarte humor gedompeld in pastelkleuren. Deze collectie was een direct een groot succes en wordt wereldwijd verkocht op toonaangevend plekken als het MOMA-museum in New York in het Palais de Tokyo in Parijs en in The Corner in Londen.

 

Maurizio Cattelan

Maurizio Cattelan is een Italiaanse kunstenaar. Hij staat bekend om zijn satirische sculpturen. Cattelan begon zijn carrière in de jaren 80 met het maken van houten meubels, maar al snel ontwikkelde hij zijn eigen, altijd humoristische, kunstsculpturen. In de jaren negentig begon hij levensgrote wassen beelden te maken van verschillende onderwerpen, waaronder zichzelf. Een van zijn bekendste sculpturen, La Nona Ora (1999), bestaat uit een beeltenis van paus Johannes Paulus II in volledig ceremonieel kostuum die verpletterd wordt door een meteoor. Zijn werk is vaak gebaseerd op eenvoudige woordspelingen of vervreemdende situaties door bijvoorbeeld dieren te vervangen door mensen in archetypische taferelen. Verschillende werken van Cattelan spelen in op de moderne media.

Seletti

is een Italiaans designlabel dat is opgericht in 1964. Van het begin af aan streefde het een eindeloos productonderzoek na, waarbij innovatie en originaliteit centraal stonden. De collecties bevatten zowel kunst als iconen van het dagelijks leven, objecten die een boodschap van vorm overbrengen. Speels, verrassend en, heel Italiaans.

Merk / Designer
Seletti

gewicht
0,3

Afmetingen
ø 7 cm, h 13 cm

Materiaal
Boroslicate Glass (laboratorium glas)

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss