-10%

Nr 17 van 19

Zout en peper vijzel 11,8cm - Knutson & Ballouhey / Valerie Objects

Artikelnr.: V8018003
€ 110,00 € 99,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 2 weken.

Zout en peper vijzel 11,8cm - Knutson &  Ballouhey / Valerie Objects

De objecten van Sigve Knutson en Thomas Ballouhey's zijn minimalistisch en geven het gevoel een vonst uit het stenen tijdperk te zijn. Deze grof gevormde vijzel heeft twee groeven waarin peper en zout een eigen plek hebben. De vijzel lijkt uit steen gehakt maar is in werkelijkheid gemaakt van gietijzer dat een beschermlaag tegen corrosie heeft gekregen.

Inventief, uniek en handig. Elegant in al zijn grofheid!

Klik voor een overzicht van al het werk van Valerie Objects hier.

 

Sigve Knutson en Thomas Ballouhey

Sigve Knutson en Thomas Ballouhey zijn de twee jongste ontwerpers in het valerie_objects team. Ze zijn beiden afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. Bij het ontwerpen van hun objecten hebben ze hun vakmanschap ondergeschikt gemaakt aan pure functionaliteit met een esthetiek die zo uit het stenen tijdperk zou kunnen komen en zijn daarmee teruggegaan naar de oorsprong van product ontwerp. Maar wel met een benadering die hedendaags, speels en inventief is in zowel materiaalgebruik als functie.

 

 

Valerie Objects

Valerie Objects is een relatief jong Belgisch designlabel opgericht door Axel Van Den Bossche (Serax) en art director Veerle Wenes (eigenaar van de Valerie Traan Gallery in Antwerpen). Ze streven ernaar om zoals ze het zelf zeggen ‘dagelijks te gebruiken objecten een esthetische betekenis te geven’. Het label staat voor unieke maar toegankelijke creaties, ontworpen voor dagelijks gebruik.

Ze werken met designers als Maarten Baas, Koichi Futatsumata, Muller Van Severen en Chris Kabel en hebben zich na hun start als eerste gestort op het creëren van nieuwe besteksets ('the cutlery project'), waarbij het doel was om de vorm van klassiek zilverwerk te ontstijgen. Het speelse bestek met haar grillige lijnen en prachtige kartelrand van Maarten Baas - naar een snelle schets - is daar een goed voorbeeld van.

Inmiddels produceert Valerie Objects meer dan bestek alleen maar ook lampen, stoelen, behang, kleden en zelfs snijplanken. Objecten gemaakt door ontwerpers die opvallen door een duidelijke signatuur. Vaak zijn het ontwerpers die met eerlijke, duurzame materialen werken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de alu stoelen van Muller van Severen - een samenwerking van de fotograaf Fien Muller en kunstenaar Hannes Van Severen - prachtige eenvoudige stoelen met mooie kleurcombinaties.

 

 

Presentatie van de the cutlery show in de Valerie Traan Gallery in Antwerpen

 

Portret van Veerle Wenes en haar galerie

Merk / Designer
Valerie Objects / Chris Kabel

Materiaal
Gietijzer

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss