Nr 34 van 187

Wandlamp Le Grand Blue - Charlotte Perriand / Nemo

Artikelnr.: POM_HBW_31
€ 540,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

de levertijd is 3 weken.

Wandlamp Le Grand Blue - Charlotte Perriand / Nemo

De wandlamp ‘Le Grand Bleu’ van het Italiaanse Nemo Lighting is een speciale uitvoering van de Potence Pivotante Mini, een klassieke wandlamp uit 1928 van Charlotte Perriand, een bekende Franse architect en ontwerper. De lamp is heruitgebracht in een iconische blauwe kleur (RAL 5002) en wordt gelimiteerd uitgegeven.

De lamp is 101 cm diep en 50 cm hoog (tegen de wand) en kan 180 graden gedraaid worden. De lamp is inclusief dimbaar LED lamp, G9, van 5 watt (400 LM) en komt met een kapje zodat het licht diffuus wordt verspreidt. Zie foto hieronder.

 

 

Klik voor een overzicht van alle producten van Nemo Lighting hier.

 

Charlotte Perriand & Le Grand Bleu

In haar autobiografie beschrijft Charlotte Perriand hoe ze de Potence Pivotante bedacht: ‘In 1940 ontwierp ik een draaiende en spartaanse lamp, vervaardigd met lange, zwarte buizen die in de vorm van een omgekeerde L waren gemonteerd, om de elektrische kabel van de schakelaar naar de lamp te brengen’.

De ontwerpen van Charlotte Perriand zijn tijdloos: functioneel en minimalistisch. Je ziet er ook de architect in, een architect die speelt met volumes en afmetingen om een ruimte tot leven te laten komen. Le Grand Bleu is een zeer driedimensionaal object, sfeerbepalend.

 

Documentaire over Charlotte Perriand, lang maar interessant!

 

Over Nemo Lighting

Het Italiaanse Nemo, in 1993 in Milaan opgericht door Franco Cassina, heeft zich volledig gericht op het ontwerpen en produceren van verlichting. Ze zijn op dit gebied onmiskenbaar toonaangevend: een wereldmerk dat samenwerkt met designers als Le Corbusier, Charlotte Perriand, Vico Magistretti, Franco Albini en Kazuhide Takahama. Maar ook jonge, nieuwe ontwerpers krijgen de ruimte om ontwerpen te maken, waarbij opvalt dat ze in hun lichtontwerpen alle LED innovaties van de laatste jaren op een prachtige manier hebben weten te omarmen.

In 2012 nam Omikron Design Srl, een verlichtingsbedrijf onder leiding van designer en ondernemer Federico Palazzari het grootste deel van Nemo over. Federico Palazzari is als CEO eindverantwoordelijk voor NEMO maar houdt zich nog altijd bezig met de designs zelf. Zo is de succesvolle Ellisse serie van zijn hand.

 

Crown lamp

NEMO lighting voert een hele reeks aan lampen die wij als elegante basisverlichting zien, net even anders, slim ontworpen en milieuvriendelijk maar ze zijn zonder enige twijfel het meest bekend geworden door hun 'Crown' kroonluchter van de Duitse designers Jehs & Laub. Het is een moderne interpretatie van de klassieke kaarsen kroonluchter, geïnspireerd op het kristal van een sneeuwvlok en de wonderlijke herhalingen van de wiskundige tekenaar Escher. Ze zijn in verschillende groottes en materialen te krijgen en maken grote indruk.

 

De 'Crown', een moderne kroonluchter van NEMO door Jehs + Laub. Klik voor website van Jehs + Laub hier.

Merk / Designer
Charlotte Perriand / Nemo Lighting

Afmetingen
101 cm diep en 50 cm hoog

Materiaal
Aluminum

maximale wattage
25 Watt

Fitting
G9 - komt incl. dimbaar lampje LED 5 watt 2700K

Snoerlengte
2,5 meter

Spanning (Volt)
230

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss