Nr 35 van 143

Count Z Tafellamp versie 2:3 - Kranen / Gille Cor Unum

Artikelnr.: 0020002
€ 309,00 (inclusief btw)
Voorraad: 1 stuk. Voor 16 uur besteld, morgen in huis.

Count Z versie 2:3

De tafellamp Count Z van het designduo Jos Kranen en Johannes Gille (Kranen/Gille) voor het productiehuis Cor Unum is onderdeel van een serie: er is een 1:3 (waarin 1 van de 3 openingen een lamp bevat), een 3:3 (waarin alle drie de openingen lampen bevatten) en tenslotte een 2:3, de huidige variant die wij verkopen, waarin twee van de drie openingen lampen bevatten.

Cor Unum is een productiehuis van hoogwaardige keramiek dat al bestaat sinds de jaren '50. De Count Z is dan ook een zorgvuldig geproduceerde tafellamp van keramiek.

De tafellamp heeft een diameter van 18 cm en is 28 cm hoog en in principe ben je vrij om er de lampen in te plaatsen die je mooi vindt. De fittingen zijn E27, gangbare grote fittingen.

 

Kranen / Gille

Kranen / Gille is een Nederlandse ontwerpstudio van Jos Kranen en Johannes Gille, die elkaar ontmoetten tijdens hun opleiding aan Design Academy in Eindhoven. Ze proberen verschillende disciplines, vakmanschap en hun eigen voorkeuren / smaak te combineren in aantrekkelijk ontworpen voorwerpen. Al hun stukken zijnzoals ze het zelf zeggen 'een combinatie van de stijl die tijdens de industriele revolutie gangbaar was en die van natuurlijke structuren zoals dat te vinden is in het werk van fotograaf Karl Blossfeldt'.

 

Cor Unum

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum (‘een van hart’), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch. De mensen binnen het bedrijf delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken. Het bedrijf heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening en biedt passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medio jaren ’90 heeft de bedrijfsleiding van Cor Unum bewust gekozen voor de niche van exclusief design. Vanuit de gedachte dat Cor Unum beschikt over de ervaring en knowhow van het technisch proces, produceert Cor Unum keramiek van topkwaliteit gebaseerd op design van nationale en internationale bekende ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars.

Merk / Designer
Cor Unum / Kranen en Gille

Afmetingen
diameter 18 cm, hoogte 28 cm

Materiaal
keramiek

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss