Nr 1 van 51

Hidden Vase Large (37 cm) DARK GREEN - Chris Kabel / Valerie Objects

€ 198,00 (inclusief btw)
Artikel niet op voorraad:

Hidden Vase Large (37 cm) - Chris Kabel / Valerie Objects

De 'verborgen' vaas van de Nederlandse ontwerper Chris Kabel komt voort uit zijn onderzoek naar hoe je een vaas kunt laten verdwijnen. Dit onderzoek heeft geleidt naar een publicatie in het Spaanse Plant Journal en uiteindelijk naar deze serie vazen voor het Belgische label Valerie_objects.

De vazen zijn gebaseerd op de werking van een waterbak voor kippen: hierbij wordt een waterreservoir op zijn kop op een schotel gezet. Bij de hidden vase worden de bloemen om dit waterreservoir geplaatst zodat het net lijkt alsof ze direct uit de schotel groeien. Een metalen frame houdt de bloemen staande.

Het principe is hetzelfde als bij de Octopus vaas van Arnout Visser, doordat het waterreservoir vacuüm zuigt zorgt dit ervoor dat er altijd een laagje water staat voor de bloemen.

Mooi, inventief en elegant!

 

Klik voor een overzicht van al het werk van Valerie Objects hier.

 

Over Chris Kabel

Chris Kabel benadert ontwerpen vanuit wetenschappelijk onderzoek dat hij combineert met een intuïtieve manier van creëren. Door te ontleden, analyseren maar ook te dromen en het toeval de kans te geven komt hij tot zijn ontwerpen. Hij zoekt naar praktische en eenvoudige constructies. Zelf zegt hij hierover: “Ik ben liever slim dan stijlvol”.

Hij begon zijn ontwerpstudio nadat hij was afgestudeerd aan de Design academy in Eindhoven in 2001. Hij maakte naam met zijn materiaalkennis, het ontwikkelen van nieuwe technieken en zijn bijzonder gebruik van bestaande technieken. Hij ontwiukkelde producten voor Droog, Moooi, Koizumi, Royal VKB, de stad Seoul, de stad Brugge, Levi's, Charles & Marie en Alessi.

Zijn werk werd aangekocht door de Fondation Nationale d'Art Contemporain, Stedelijk Museum Amsterdam, Boijmans Museum Rotterdam en het Hangaram Design Museum Seoul. Hij geeft lessen en workshops op verschillende designscholen waaronder de Design Academy Eindhoven en ECAL in Lausanne. Zijn Seam Chair kreeg de DOEN Material prize voor zijn innovatieve kijk op duurzaamheid.

 

 

Valerie Objects

Valerie Objects is een relatief jong Belgisch designlabel opgericht door Axel Van Den Bossche (Serax) en art director Veerle Wenes (eigenaar van de Valerie Traan Gallery in Antwerpen). Ze streven ernaar om zoals ze het zelf zeggen ‘dagelijks te gebruiken objecten een esthetische betekenis te geven’. Het label staat voor unieke maar toegankelijke creaties, ontworpen voor dagelijks gebruik.

Ze werken met designers als Maarten Baas, Koichi Futatsumata, Muller Van Severen en Chris Kabel en hebben zich na hun start als eerste gestort op het creëren van nieuwe besteksets ('the cutlery project'), waarbij het doel was om de vorm van klassiek zilverwerk te ontstijgen. Het speelse bestek met haar grillige lijnen en prachtige kartelrand van Maarten Baas - naar een snelle schets - is daar een goed voorbeeld van.

Inmiddels produceert Valerie Objects meer dan bestek alleen maar ook lampen, stoelen, behang, kleden en zelfs snijplanken. Objecten gemaakt door ontwerpers die opvallen door een duidelijke signatuur. Vaak zijn het ontwerpers die met eerlijke, duurzame materialen werken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de alu stoelen van Muller van Severen - een samenwerking van de fotograaf Fien Muller en kunstenaar Hannes Van Severen - prachtige eenvoudige stoelen met mooie kleurcombinaties.

 

 

Presentatie van de the cutlery show in de Valerie Traan Gallery in Antwerpen

 

Portret van Veerle Wenes en haar galerie

Merk / Designer
Valerie Objects / Chris Kabel

Afmetingen
37cm hoog, diameter 29 cm

Materiaal
borosilicaatglas

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss