Nr 33 van 106

Eiffel Shelf stellingkast - HAY

€ 589,00 (inclusief btw)

Eiffel Shelf aluminum open kast - HAY

De Eiffel serie van designers Depping & Jørgensen voor het Deense merk HAY bestaat zowel uit kasten als bijzettafels. Ze blinken uit in een zeer minimalistisch ontwerp, met typisch schuine hoeken.

Deze kast is op dit moment te krijgen in 2 hoogtes: de vier planken variant en de zes planken variant. De vier planken variant is altijd zwart, de zes planken variant altijd wit/warm sand.

De kasten zijn opgebouwd uit gepoedercoat aluminum voor het geraamte en gepoedercoat MFD als planken. De lage variant (4 planken) is vierkant qua maat en daardoor geschikt om midden in een ruimte te plaatsen.

 

De maten:

4 planken variant: breedte 50 cm, diepte 50 cm en hoogte 110 cm

6 planken variant: breedte 80 cm, diepte 40 cm en hoogte 182 cm

 

Ze zijn net uit: aug 2018, waardoor een levertijd van zo'n 3 weken kan voorkomen.

Mud in May is officiële dealer van HAY, je kunt al hun ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in de winkel!

 

Over Line Depping en Jakob Jørgensen

Line Depping en Jakob Jørgensen zijn twee Deense ontwerpers die zowel in samenwerking als individueel werken. Ze kennen elkaar van hun studie aan de School of Design aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten waar ze in 2007 afstudeerden en richten zich in hun samenwerking vooral op hout en de mogelijkheden daarvan. Ze voegen vaak andere materialen toe om een contrast te vormen en hiermee iets spannends te creëren.

Voor HAY hebben ze de frametafel en -bank ontworpen, en daarnaast de Eiffel kasten en bijzettafel serie.

Ideeën voor nieuwe ontwerpen komen vaak voort uit observaties van mensen en cultuur. Line Depping wil, zo zegt ze zelf, ‘graag dat er expliciet ruimte is voor wanorde: niet alles is perfect in het leven.’

Jakob Jørgensen exposeerde in Galerie Maria Wettergren in Parijs en nam sinds 2009 deel aan de herfsttentoonstelling van de Cabinetmakers. In 2011 ontving hij samen met Line Depping de Bodum Design Award. In verband met deze prijs exposeerde hij in het Louisiana Museum of Modern Art. Ook in 2011 was hij finalist in IFDA (International Furniture Design Fair Asahikawa) in Japan. Meest recent ontving Jakob Jørgensen in 2012 een Wallpaper* Design Award.

Voor de website van Line Depping klik hier, voor de website van Jakob Jørgensen klik hier.

 

HAY

HAY is een Deens merk, opgericht in 2002. Doel was betaalbaar hedendaags design op de markt te brengen met een geavanceerde industrieel productie. Die ambitie is niet veranderd. Hay maakt duurzame kwaliteitsproducten met hoge toegevoegde waarde voor de gebruiker. Door de juiste inzet voor het ontwerp en de productie van meubels en accessoires streven ze ernaar om groots design toegankelijk te maken voor een breed publiek. HAY's visie is om eenvoudig, functioneel en esthetisch ontwerp te creëren, in samenwerking met de meest getalenteerde, nieuwsgierige en moedige ontwerpers ter wereld.

Merk / Designer
HAY / Depping & Jørgensen

Afmetingen
4 planken: 50x50x110, 6 planken: 80x40x182

Materiaal
Gepoedercoat aluminum, gepoedercoat MDF

© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss